• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...

BURSA - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde kurulduğu günden bu yana Çin Ülke Masası Başkanlığı yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu’na seçildi.

Ekonomi Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre özel sektörün dış ticaret, uluslararası yatırım, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere tüm dış ekonomik ilişkilerini yürütmek ve iş dünyasının ihracatı artırma ve iş geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan DEİK’in ve bu kurula bağlı faaliyet gösteren iş konseylerinin çalışma usul ve esasları düzenlendi.

DEİK, Türkiye'nin yabancı ülkeler veya uluslararası topluluklarla olan ekonomik, ticari ve mali ilişkilerini izleyecek, bu tür ilişkilerin kurulmasına ve geliştirilmesine yardımcı olacak. Türkiye'nin dış ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılaşılacak sorun ve engellerin çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve öneriler sunacak. Türkiye'nin ihracatının artırılmasına, üretim ve ihracata dönük uluslararası yatırımların özendirilmesine yönelik çalışmalar yapacak.
Bursa iş dünyasını temsil edecek İbrahim Burkay, 2015 yılında gerçekleştirilecek genel kurul toplantı tarihine kadar görev yapacak. Biri başkan olmak üzere 35 üyeden oluşacak olan Yönetim Kurulu’nda, DEİK Başkanı Ekonomi Bakanı tarafından belirlenecek olup, Yönetim Kurulu’nun görev süresi ise 4 yıl olacak.

Yeni Yönetim Kurulu üyeleri arasında Bursa iş dünyasını temsil edecek olan Burkay’ın yanında, Abdulkadir Konukoğlu, Abdullah Tivnikli, Ahmet Çalık, Ahmet Kocabıyık, Ahmet Nazif Zorlu, Ali Kibar, Ali Koç, Başaran Ulusoy, Berna İlter, Çetin Nuhoğlu, Ebru Özdemir, Ender Yorgancılar, Ferit Şahenk, Fuat Tosyalı, Güler Sabancı, Haluk Dinçer, Hasan Sert, İbrahim Çağlar, İdil Yiğitbaşı, Latif Aral Aliş, Lucien Arkas, Rifat Hisarcıklıoğlu, Mahsum Altunkaya, Mehmet Büyükekşi, Mithat Yenigün, Murat Ülker, Nail Olpak, Ömer Cihat Vardan, Remzi Gür, Rona Yırcalı, Pınar Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Vahap Küçük, Zeynep Bodur Okyay gibi isimler yer aldı. (Sezer Özer-İLKHA)