• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Allah ve Peygamberi Sevmenin Yolu İtaatten Geçer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflarla Dayanışma Derneğinin (Mustazaf Der) iki aydan fazla bir süredir Türkiye genelinde, başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği"ne destekler devam ediyor. Bu amaçla Diyarbakır`da faaliyet yürüten Öksüz ve Mağdurlar İle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Yetim Der) bayan komisyonu, bir seminer düzenledi.

 

Seminerde bir konuşma yapan Azize Kaymaz, "Bugün bize doğru yolu gösterecek bir peygamber aramızda yoktur. Ancak kıyamette kadar aramızda olacak, olan ve Allah`ın emir ve nehiylerini bulunduran K.Kerim vardır" diyerek şöyle devam etti: " Allah`u Teâlâ`nın bizlere vermiş olduğu birçok nimetlere karşı dilimizle şükrediyoruz. Peki, sadece dil ile şükretmek yeterli midir? Şunu unutmamamız gerekir ki sadece dile yapılan hamdın pek bir kıymeti yoktur. Ne zaman ki lisanî hal ile bunu tasdiklersek yani dilimizdekini amele geçirirsek o zaman kıymetli olur, o zaman Allah katında makbul olur. Bu şükrün amel kısmını ancak ve ancak Allah`u Teâlâ`nın bizlere emrettiklerini uygulayarak ve nehy ettiklerinden de sakınarak yerine getirmiş olabiliriz. "

 

Tehlikelerden Ve Kötülüklerden Korumak İçin Olan Tesettür Emrine Uyalım "Bizler için neyin faydalı veya neyin zararlı olduğunu, bizim neye ihtiyacımız olduğunu ve neden sakınmamız gerektiğini en iyi bilen, yaratıcımız olan Allah`tır" ifadelerini kullanan Kaymaz, Nur Suresi 31 ile Ahzab 59 ayetleri hatırlatarak, "Allah`u Teâlâ burada bizim niçin ve ne şekilde örtünmemiz gerektiğini açık ve net bir şekilde bildirmiştir. Mademki bu ayetlerde Allah Teâlâ örtünmemizi istemiş, mademki bunu bizim faydamız için emretmiş, mademki bizler de Allh`a iman etmişiz, mademki Allah`ı her şeyden çok seviyoruz, mademki Resulullah`ı çok seviyoruz, daha neyi bekliyoruz? O halde bizim bu emri hemen yerine getirmemiz gerekmez mi? Hele hele birde bu emir bizi tehlikelerden ve kötülüklerden korumak içinse daha neyi bekliyoruz" dedi.

 

Hz. Fatma`yı Fatma Yapan Peygamber Kızı Olması Değil Edebi ve Hayasıdır
Ensar kadınının itaatini hatırlatan Kaymaz, Müslümanlar için en iyi örneğin Allah Resulü ve ashabı olduğunu belirterek, "Gelin hep beraber Nur Suresi 31. Ayeti iner inmez ensar kadınının itaatine bir bakalım. Onlar bu emri duyar duymaz hemen eteklerinin fazlasını keserek başlarına geçirmişlerdir. Peki, biz niçin Kuran`ı Kerim`de bu ayeti okur okumaz veya duyar duymaz gerekliliklerini yerine getirmeyelim ki? Hz. Meryem`i, Meryem yapan Peygamber annesi değil, imanı, hayâsı ve edebiydi. Hz. Fatma`yı, Fatma yapan Peygamber kızı olması değil, imanı, örtüsü ve hayâsı idi. Hz. Zeyneb`i Zeyneb yapan, Peygamber torunu olması değil, yapılan zulme karşı, hakkı, batıla karşı haykırmasıydı. Bizler de niçin örtünerek edep ve hayamızla birer Meryem ve birer Fatma olmayalım ki, örtüye karşı yapılan zulme haykırarak birer Zeynep olmayalım ki?" diye konuştu.

 

Toplumu İslam`dan Uzaklaştırma Kadından Başlar
Toplumu İslam`dan uzaklaştırmada kadının en önemli etken olduğuna dikkat çeken Kaymaz konuşmasını şöyle bitirdi: "İslam düşmanları, insanlarımızı İslam`dan uzaklaştırmak için ilk önce kadında başladılar. Çünkü biliyorlar ki kadın bozulursa aile bozulur, aile bozulura, toplum bozulur. Ne yazık ki bizlere hiç fark ettirmeden örtümüzü İslam`ın belirlediği şekilden aşama aşama değiştirmeyi başardılar. Önce kendimiz bilinçli bir şekilde örtünmeliyiz. Daha sonra çocuklarımızı komşularımızı mahalledeki bacılarımızı örtünmeye davet etmeliyiz. Başörtüsü üzerinden oynanan oyunları birer Zeyneb misali haykırarak duyurmalıyız."

Osman İçli - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir