• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İzmir Umut Kapısı`ndan muhtaçlar yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – Türkiye çapında yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı derneklerden İzmir Umut Kapısı Gıda Bankası Derneği, fakir ve muhtaçlar yararına bir kermes açtı. Eşrefpaşa semtinde kurulan kermese İzmirliler yoğun ilgi gösterdi.

El işi, elbise, zücaciye gibi eşyaların satışa sunulduğu kermesten elde edilecek gelir, muhtaçlar ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

İzmir Umut Kapısı Genel Başkanı Hacı Şani, açtıkları kermes hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Umut Kapısı, İzmir’de Peygamber (sav)’in ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisini kendisine dustur edinerek kurulmuş bir dernektir. Umut Kapısı, İzmir’deki mağdurların, muhtaçların, yetimlerin ve öksüzlerin ihtiyaçlarını gidermek için çaba sarfetmektedir. Bu ihtiyaçların giderilmesi için kaynak oluşturmaktadır. Kaynak oluşturma çerçevesinde, şuanda içinde bulunduğumuz mekanda bir kermes düzenledik. Gelirini, muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız inşaallah. Bu çerçevede İzmir’deki hayır sahibi kardeşlerimiz ve gönüllülerimizin yapmış olduğu hayırlarla ihtiyaç sahibi olan ailelerimize yiyecek, giyecek ve aş olarak yardımcı olacağız.” Dedi.

Hacı Şani, kermese İzmirlileri davet ederek; “Biz, üç gün önce kermesimize başladık. Kermesimiz Konak merkeze bağlı Eşrefpaşa semtinde bulunuyor. Dolayısıyla İzmir halkı kermesimize yoğun ilgi gösteriyor. Bu sebeple ayrıca İzmir halkına teşekkür ediyoruz. Kermesimiz 24 Eylül’e kadar İzmir halkının hizmetinde olacaktır. Hayır, sahipleri gelip buradan alışveriş yapabilirler. Yapmış oldukları alışverişler ihtiyaç sahipleri ve muhtaç ailelerin yararına kullanılacaktır.” İfadelerine yer verdi. (Muhammed Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir