• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Aşının mağdur ettiği aile hakkını arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Halk arasında verem aşısı olarak bilinen BCG aşısı sonucunda mağdur olan çocuğunun hakkını arayan Kaya Tunca, çaldığı her kapının yüzüne kapandığını ifade etti.

Sağlık Ocağında, 2 aylık iken BCG aşısı yapılan Baran Şiyar Tunca, iddiaya göre aşıdan sonra vücut fonksiyonları işlevsiz kaldı. Baba Kaya, çocuğunun aşıdan sonra 4 gün yoğun bakımda kaldığı ve ardından Erzurum’a sevk edildiğini söyledi.

Kaya Tunca, oğlu 2 aylıkken 4 nolu Sağlık Ocağında yapılan BCG aşısından 3 saat sonra soğuk havale geçirdiğini belirterek, “ Oğlum soğuk havale geçirdiği için, havale geçirdiğini anlayamadık. Eşim aile hekimimize götürüp çocuğun bu durumunu soruyor. Aile hekimimiz ise ‘Çocuk aşıdan korkmuş olabilir. Çocuğu götürün 5 gün içerisinde geçmezse müdahale yaparız’ diye cevap vermiş. Bu şekilde bizi yanlış yönlendirdi. Çocuğun durumu bizi endişelendirince gece saatlerinde, oğlumu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine götürdüm. Hemen yoğun bakıma alıp 4 gün boyunca beklettiler. Durumu ağırlaşmaya başlayınca Erzurum’a sevkini yaptılar. Erzurum’da da 2 hafta hastanede oğlum yatırıldıktan sonra epilepsi şüphesi diye taburcu ettiler. 2 ay sonra Ankara Hacettepe Hastanesine sevk ettiler. Şuan da belirli aralıklarla çocuğumun tedavisi orda devam etmektedir. “ dedi.

Oğlunun yüzde 60 ağır engelli olduğunu kaydeden baba Tuncer maddi imkansızlıklardan dolayı küçük Baran’ı tedavi olmaya götüremediğini söyledi.

Baba Tuncer sözlerini şöyle sürdürdü:” Çocuğum iğneden dolayı şuanda engelli. Ve bu engel durumu yüzde 60’tır. Oğlum şuanda ne emekliye biliyor ve nede yürüyebiliyor. Hatta sırtını bir yere yaslayıp ta oturtmazsak oturması da mümkün olmayacak. Eşim oğlumun bu durumundan dolayı hastalandı. Hem eşimin ve hem de çocuğumun sık sık geçirdiği nöbetlerden dolayı evden çıkamaz hale gelmişim. Bu durumdan dolayı bir işe de giremiyorum. Maddi ve manevi olarak mağdurum. “

Hiçbir yetkili makamın mağduriyetlerini gidermek için bir girişimde bulunmadığı gibi çaldığı bütün kapıların yüzüne kapandığını sözlerine ekleyen Tuncer, mağduriyetlerinin giderilmesi ümidinde olduklarını belirtti.

Kaya Tuncer daha sonra mağduriyetlerini şöyle dile getirdi: “Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ın makamına çıkıp ta durumumu anlattım. Yardımcı olacağı yönünde söz vermesine rağmen hiçbir girişimde bulunmadı. Kamu Hastaneler Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeme rağmen beni insan yerine bile koymadılar. BİMER’e başvurdum ondan da sonuç çıkmadı. 7 aydır dava açmışım daha sonuçlanmadı. Ağrı’da sağlık zaten acınır bir durumda. Ne hastaneler hastane ve nede doktorlar insanlarla ilgileniyor. Genelde Ağrı’nın bu durumuna ve özelde de bizim bu mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerin devreye girmeleri lazım. Ben şuanda 4 ayda bir Ankara’da bulunan Hacettepe Hastanesine götürmem lazım. İşim gücüm olmadığından dolayı götüremiyorum.” (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir