• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Muş'ta silajlık mısır hasadı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta silajlık mısırın hasadı başladı. Bu yıl mısır veriminin iyi olmasına rağmen çiftçi yine halinden şikâyet etti. Masraflarının kazançlarından daha fazla olduğunu söyleyen Muş’un Kıyık Köyünden Çiftçi Ekrem dönmez, zararlarından devleti sorumlu tuttu.

Başka çıkar yollarının olmaması nedeniyle mecburiyetten çiftçilik ile uğraştıklarını söyleyen Dönmez, “Ektiğimiz arazinin masraflarını hesapladığımızda masraflarımız kazancımızdan daha fazladır. Bu ne bizden, ne de alıcıdan kaynaklanan bir durum değildir. Suç devletindir. Eğer devlet girdi fiyatlarını biraz düşürmüş olsaydı, ürünümüzün fiyatı da yükselirdi. Adam malını ucuza satmak zorunda kalıyor. Nihayetinde ezilen yine çiftçidir. Gezip dolaşmamız, keyfimiz zevkimiz, tatilimiz, hiçbir şeyimiz yok. Ben 64 yaşındayım halen çalışıyorum. Eğer mecbur olmasaydım çalışmazdım. Çünkü eğer çalışmazsam çocuklarıma bakamayacağım ve çocuklarım hırsızlık yapacaklar, yolsuzluk yapacaklar ve devlete zarar verecekler. Bu nedenle devletin bizi gözetmesi gerek” dedi.

Dönmez, “Bir Başbakan 30 bin, Cumhurbaşkanı 40 bin TL maaş alıyor. Benim 40 milyarlık bir hayatım bile yok. Bize hayat kalmadı. Sabahtan akşama kadar çalışıyorum. İmkânım olmadığı için işçi tutup çalıştıramıyorum. Bir işçi 60 TL’ye çalışıyor. Mazotun hakkından gelemiyorum. Kendimi zorluyorum ki, 2 ton fazla ürün alayım. Beşikteki çocuğumuzun günahı dahi yöneticilerimizin boynunadır. Çünkü onları da bu güneşin altına getiriyoruz. Yöneticilerimiz çektiğimiz her eziyetin hesabını verecekler” şeklinde sitemde bulundu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir