• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
BUTGEM eğitimleri Ekim'de başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM) 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi 20 Ekim’de başlayacak.

Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’da ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilen BUTGEM, kursiyerlerine ücretsiz meslek edindirme fırsatı sunmaya devam ediyor. BUTGEM’de yeni dönem eğitim ve öğretim programları için başvurular 15 Eylül’de başladı. Kurslardan yararlanmak için son başvuru tarihi ise 10 Ekim 2014 olarak belirlendi. CNC freze operatörlüğünden saç metal kalıp tasarımına, yazılım uzmanlığından otomasyon sistemlerine, moda tasarımından gazaltı kaynakçılığına 27 branşta gerçekleştirilecek eğitim programları 20 Ekim 2014 tarihinde başlayacak.

Almanya’da staj imkânı
Alanında uzmanlaşmış ve sanayinin içinden yetişmiş eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek kurslara, ağırlıklı olarak lise mezunu ve 18-35 yaş arası kişiler başvurabilir. Toplamda 2 ila 4 ay arasında süren eğitim programları gündüz, gece ve hafta sonu olarak düzenleniyor. Belirli branşlarda başarılı olan kursiyerlere ayrıca Almanya’da staj imkânı da sağlanacak. Eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen adaylar www.butgem.org.tr sitesinden de faydalanabiliyor.

BTSO Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Burkay, mesleki eğitime gönül vermiş Bursalı işadamlarının öncülüğünde kent yöneticilerinin de katkıları ile bugünlere ulaşan BUTGEM’in Türkiye’ye örnek bir model haline geldiğini söyledi. Ekonomik gelişme ve kalkınma için nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin ve bilgiyi kullanmanın önemine değinen Burkay, “Asıl olan, insanımıza diploma değil, meslek edindirmektir.” dedi. (Sezer Özer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir