• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
Filistinli 25 Yaralı Daha Türkiye`ye Getirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Gazze`ye yönelik saldırılarda patlayıcılarla yaralanan 6`sı çocuk 25 Filistinli, 24 refakatçisi ile tedavi için Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Türkiye`ye getirilecek.

Gazze’den getirilecek yaralılar tarafından AFAD`dan yapılan açıklamada, yaralıları AFAD`ın Türkiye ile Gazze arasında insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridorundan getirmek üzere havalanan C -130 tipi uçağın, tedavileri Türkiye`de tamamlanan Filistinli yaralı ve refakatçileri Gazze`ye ulaştıracağı belirtildi.

Açıklamada, Gazze halkının maruz bırakıldığı saldırılarda yaralanan Filistinlilerin, Türkiye`den sağlık ekiplerinin yaptığı triyaj ve kimliklendirme çalışmaları sonrası tedavi için tahliye ve transfer operasyonlarıyla AFAD koordinasyonunda Türkiye`ye getirildiği ifade edildi.

Tedavileri Türkiye`de tamamlanan Filistinlileri de evine ulaştıracak uçağın saat 11.00 sularında Tel Aviv`in Ben Gurion Havalimanı`na iniş yaptığı bildirilen açıklamada; C-130 tipi uçağın, tahliye operasyonuyla Gazze`deki Erez sınır kapısından geçirilen 25 yaralı ve refakatçisini bugün İzmir`e getireceği belirtildi. Tedavilerine İzmir`deki hastanelerde devam edilecek Filistinlilerin sayısının uçağın indiği ülkede karşılaşılan zorluklar nedeniyle değişiklik gösterebileceğinin öngörüldüğü kaydedildi.

Gazze`ye yardım edilmesi ve 200 yaralı Filistinlinin tedavilerine Türkiye`de devam ettirilmesi için daha önce AFAD`ın Gazze`ye bir insani yardım hava koridoru açtığı ve yardımlarla transferlerin devamlılığını sağlamak için bir insani hava köprüsü kurduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bugüne kadar Gazze`den 81 yaralı ve 70 refakatçisinin AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayının gayretleriyle sürdürülen insani operasyonla Türkiye`ye getirildiği kaydedildi.

Tahliye ve transfer operasyonu sürdürülen 25 yaralı ile 24 refakatçisinin, İzmir`deki Tepecik, Bozyaka ve Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Alsancak Devlet Hastanesinde yapılacak tedavilerinin ardından Filistin`e dönecekleri bildirildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir