• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PKK yandaşları Cizre`de 2 okulu daha ateşe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre ilçesinde dün gece yine PKK yandaşları tarafından önce Cizre köprüsüne 2 piknik tüpüne bomba düzeneği yerleştirdi, daha sonra 2 okulu ateşe verdi.

Cizre’de Kürtçe eğitim vermek için kurulan okulların kapatılmasını bahane eden yüzleri maskeli PKK sempatizanları Yafes ve Nusaybin caddesinde barikat kurarak izinsiz gösteri yapmak istedi. Eylemci grup, bomba düzenekli 2 piknik tüpü Cizre Köprüsüne bırakıp köprüyü ulaşıma kapattı.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin ‘dağılın’ uyarılarına taş, ses bombası, molotof kokteylleri ile karşılık veren gruba polis, gaz bombaları ile müdahale etti. Bunun üzerine göstericiler sokak aralarına kaçtı.

Göstericilerin köprüye bıraktıkları tüpler bomba imha ekibi tarafından etkisiz hale getirildi. Patlayıcının imha edilmesiyle köprü ulaşıma açıldı.

Öte yandan bir grup PKK yandaşı Nur Mahallesinde bulunan Anadolu Atatürk Lisesi ile Sur Mahallesindeki İsmail Ebul İz Ortaokulu’na molotof kokteylleri ile saldırıp ateşe verdi.

Okulların ateşe verildiği ihbarı üzerine olay yerine gelen zırhlı araçlara çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Göstericiler, yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekiplerine de taşlarla saldırarak yangının söndürülmesini engellemeye çalıştı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, polis eşliğinde yangına müdahale edip söndürdükten sonra yine polis eşliğinde bölgeden ayrıldı.

Öte yandan dün gece boyunca polis zırhlı araçlarla devriye gezerek olası olaylara karşı tetikte bekledi.  (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir