• DOLAR 34.273
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2900.604
  • ...
"Gazetecilere yönelik saldırılar sona ermelidir!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL – Diyarbakır'da çıkan olaylarda bıçaklanan ve darp edilen gazetecilerle ilgili yazılı bir açıklama yapan Basın Konseyi, yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da Kürtçe eğitimi vereceği ileri sürülerek Pazartesi günü açılan ve hemen ardından Valilik tarafından kapatılan okulda, mühür sökme eylemleri sırasında bir gazetecinin bıçaklandığı, bir gazetecinin de darp edildiği belirtilen açıklamada, “Okul önündeki eylemlerde, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Hüseyin Bağış saldırıya uğradı. Bıçakla yaralanan Bağış, hastaneye kaldırıldı. Diğer gazeteci Aziz Aslan ise arkadaşını korumak için gittiği okul önünde, darp edildi. Özgürlük gerekçesiyle eylem yapan grupların, basın özgürlüğünü, gazetecilerin görevlerini yapmalarını engelleme çabalarını kabul etmek olanaksızdır. Bu tür anlayışların, samimiyetlerini bir daha sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz.”ifadelerine yer verildi.

Basın özgürlüğünün özgürlüklerin en başında geldiği ifade edilen açıklamada, “Özgürlük istenirken, gazetecilerin darp edilip hastanelik hale getirilmesini şiddetle kınıyoruz.”denildi, gazeteciler için geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu. (Ali Adiyaman-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir