• DOLAR 35.481
  • EURO 36.455
  • ALTIN 3065.03
  • ...
`Arapça eğitimi için el ele-gönül gönüle`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İlköğretim ve liselerde seçmeli yabancı dil dersinde İngilizce ve Almanca gibi seçeneklere Arapça da eklendi. Bakanlar Kurulu, örgün eğitim kurumlarında Arapça eğitim ve öğretim yapılmasını sağlayan bir karara imza attı. Resmi Gazete`de yayımlanan karar, Milli Eğitim Bakanlığı`nın 24 Mart 2010 tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulu`nca 8 Nisan 2010`da alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın mevcut düzenlemesinde, ilköğretim ve liselerde zorunlu yabancı dil dersi kapsamında İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitimi veriliyor. Çince, Japonca, İtalyanca, Rusça ve İspanyolca da bu üç dille beraber seçmeli dersler arasında yer alıyor.

Yetersiz Ama Olumlu Bir Gelişme
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışama Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, "değerlerimizin ve Kültürümüzün temelini oluşturan Arapçanın Ortaöğretim ve İlköğretim 4.sınıfından itibaren seçmeli ders olarak okutulmasını yetersiz olmasına rağmen olumlu bir gelişme olarak görüyoruz" dedi.

Okullarda Ahlaki Çöküntünün Sebebi: Batılılaşma
Çağdaşlaşma ve batılılaşma hareketinin ürünü olarak, temelinde dini hedef alan ve ona bağlı olarak kültürümüzü oluşturan tüm manevi değerlerimize yönelik saldırılar cumhuriyet tarihi boyunca sürekli yürürlüğe konmaya çalışıldığına dikkat çeken Gökdemir, bu menfi cereyan ülkemizde yürürlüğe konan Eğitim - Öğretim müfredatı ile başarıya ulaşıldığını söyledi. Gökdemir, "Batı değerlerini yüceltmeyi hedef edinen sistem, okullarda tamamen yabancısı olduğumuz ve ülkede iki elin parmağı kadar konuşanı olmayan ve halkın telaffuzunda zorlandığı dilleri bu ülke insanlarına zorla dikte ettirmiştir. Okullarımızdaki ahlaki çöküntünün en temel sebebi olarak bu batılılaşma dil sevdası yatmaktadır" diye konuştu.

Arapça Bizler İçin Vazgeçilmezdir
Sistemin genç nesiller üzerinde milli kültürümüzün temelini oluşturan Arap dilini ise hep küçük düşürdüğünü ve tahkir eder bir konuma getirdiğini ifade eden Gökdemir, şöyle konuştu; "Yıllardır halkımız tüm siyasi ve ideolojik baskı ve engellemelere rağmen bireysel olarak aile ortamında Arapçayı yaşatmak için yoğun gayretler sarf etmiştir. Halkımız; yıllarca bu dili kaybetmemek için canı pahasına Mağaralarda ve dehlizlerde tedrisatı göze alarak yapmıştır. Dinin temel değerlerini oluşturan Kur`an-ı Kerimin Arapça nüzulü ve Fahri Kâinat Hz. Muhammed (S.A.V)`in Arap lisanı ile konuşması, bizleri bu dile bağlayan en önemli etkendir. Halkımızın Kur`an ve Peygamber sevdası, Arapçanın bizler için vazgeçilmezliğini ortaya koymaktadır. Çocuklarımızdan ve genç nesillerden istediğimiz bir yaşamı arzulamak istiyorsak, Ortaöğretim ve İlköğretimde Arapçanın zorunlu ders olarak okutulmasını talep etmeliyiz."

STK`lar ve Veliler Hassasiyet Göstermeli
Velilere seslenen Gökdemir, Kendi değerlerine sahip çıkan, vicdani ve ahlaki değerleri yücelten genç nesiller ve çocuklar görmek istiyorlarsa okullarda okutulan yabancı dil derslerinden Almanca, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça dersleri yerine seçmeli yabancı dil olarak Arapça dersinin okutmalarını yazılı bir dilekçeyle talep etmelidirler. Unutulmamalıdır ki; sahiplenmediğimiz ve arzulamadığımız hiçbir olumlu gelişme kendiliğinden oluşmayacaktır" diye konuştu.

Gökdemir, başta duyarlı sivil toplum kuruluşları olmak üzere halkın Arapça ve Kur`an-ı Kerim`in İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında zorunlu ders olarak okutulması yönünde gerekli hassasiyeti göstermesini istedi. Gökdemir, "Bu doğrultuda değerlerine sahip herkesin çocukları için okulları nezdinde gerekli girişimlerde bulunmalı, bu hususun manevi sorumluluk gerektirdiği bilinci ile cani gönülden hareket etmelerini arzuluyoruz" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir