• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Bingöl`e 760 öğretmen daha geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için tören düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulunda düzenlenen törene, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğ General Murat Aygün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Bingöl’e 760 öğretmen daha geliyor
Programda bir konuşma yapan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “15 Eylül itibariyle eğitim öğretime başlamış bulunduk. Yazın hummalı bir çalışma sonunda okullarımızın eksiklerini tamamladık. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza en güzel fiziki mekân hazırlama gayretinde olduk ve Rabbime hamd olsun tüm eksiklerimizi bitirdik. Çocuklarımız 15 Eylül itibariyle sıralarına oturdular. Bu sene öğretmen atamalarının gecikmesinden dolayı bir sıkıntı yaşadık. İnşallah Cuma günü itibariyle de aramıza 760 öğretmen arkadaşımız katılacak. Onlarında katılması ile birlikte Bingöl’de eğitim adına hiçbir bahanemiz kalmayacak.” ifadelerini kullandı. 

550 okul servisi hizmet verecek
Okul servisleri hakkında da bilgiler veren Sarı, “Bu yıl itibariyle günlük 550 okul servisi öğrencilerimize hizmet verecek. Bu servislerle öğrencilerimizi evlerinin önünden alıp okullara getiriyoruz. Öğle yemeğini ikram ediyoruz. Akşam okul çıkışı da tekrar evlerine teslim ediyoruz.”dedi.

Törende bir konuşma yapan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl’ün 60 binin üzerinde öğrenci ile çok önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Eğitimin fiziki şartlarında bir sorun yaşamadıklarını belirten Taşyapan, “Okullarımız fiziki olarak ne kadar donanımlı olursa olsun önemli olan öğrencilere neler verebildiğimizdir, onları nasıl eğitebildiğimizdir. Bu noktada öğretmenlerimize büyük işler düşmektedir. Öğretmenlerimizin kalitesi eğitimin temelidir. Ben eğitimin temel direği olarak öğretmenleri görüyorum.” şeklinde konuştu.

“Her sınıfı iyi değerlendirip, ilerleyin.”
Konuşmasında öğrencilere de seslenen Vali Taşyapan, “Öğrenci kardeşlerimizden isteğimiz kendilerine şimdiden bir hedef belirlemeleri ve kendilerini bu yolda şekillendirmeleridir. Unutmayın, her sınıfı bir defa okuyorsunuz. Aynı sınıfı bir daha okumanız mümkün değil. Dolayısı ile her sınıfı en iyi şekilde değerlendirerek, en iyi çalışmaları sergileyerek ilerleyin. Hedeflerinize de emin adımlarla öğretmenlerinizin rehberliğinde yürüyün.” diye konuştu.
(Nihat Kanat/Enis Ağırbaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir