• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...

BİTLİS- 18-21 Eylül tarihlerinde düzenlenecek fuarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlisin turizm değerlerini, turizmcilere ve tatilcilere ve katılacak olan tüm insanlara göstermek amacıyla   5. Van Turizm tanıtım fuarına katılacaklarını söyledi.

Öztürk yaptığı yazılı açıklamada , “Bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan doğunun tek turizm fuarının, her yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla, bölgenin büyük bir pazar haline gelmesine önemli katkı sağlıyor.
Bölgemizin ve ilimizin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin etkili şekilde tanıtılması, ulusal ve uluslararası turizm pazarındaki payımızın artırılması, yatırım ve iş hacminin geliştirilmesi, bölgenin tanıtımdan hak ettiği payı alabilmesi ve ekonomiye katma değer sağlaması amacıyla fuara katılacağız.
Tarih, doğa, inanç ve kış turizmine açık olan ve sektör temsilcilerinin buluşacağı fuarda, ilimizin turizm değerlerini turizmcilere ve tatilcilere takdim etmek üzere, etkili tanıtım faaliyetlerinde bulunacağız.
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) tahsis edilen 84 metrekarelik stantta, ilimizin sembol değerleriyle turistik çekiciliklere ait görseller, el sanatları ürünleri ve hediyelik eşyalar sergileyeceğiz. Ziyaretçilere yöresel ürünlerimizden ikram edeceğiz.
Ayrıca Bitlis tanıtım filmi ve slayt gösterisi sunacağız. İlimizin standına her yıl olduğu gibi bu yıl da ilginin büyük olmasını bekliyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucu olarak da, bölgemize olan turizm talebinde artış olacağını ümit ediyoruz. Van Tuşba Kongre Merkezi'nde herkesi standımıza bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)