• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
``ABD Bunu Yaparsa Pişman Olacak``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, ABD`nin IŞİD`e karşı kuracağı koalisyonun, örgütü yok edeceğinden şüphe ettiğini ifade etti.

Fars haber ajansının haberine göre, Caferi, Tahran`da düzenlenen basın toplantısında, İran`ın başından beri IŞİD`e karşı hareket ettiğini ancak IŞİD`e karşı kurulacak uluslararası koalisyonun niyetlerinden şüphe duyduklarını belirtti.

ABD`nin "IŞİD`le mücadele bahanesiyle Suriye`ye saldıracağını" öne süren Caferi, "Eğer ABD Suriye`ye saldırırsa buna pişman olacak" dedi.

Fransa`nın ev sahipliğinde Paris`te düzenlenen ve İran`ın davet edilmediği IŞİD ile mücadele konferansı için Caferi, "Davet edilseydik de ABD`nin ekseninde yer almazdık" ifadesini kullandı.

Bir soru üzerine, IŞİD`in elinden kurtarılan Irak`ın Amirli nahiyesinde, İran askerlerinin de savaştığı iddialarını reddeden Caferi, "Halk ve yerel güçlerin Amirli operasyonunda İran`ın askeri varlığına ihtiyacı yoktu. İran`ın operasyonlardaki rolü sadece Iraklılara danışmanlık sağlamaktı" diye konuştu.

Geçirdiği cerrahi operasyonun ardından dün hastaneden taburcu edilen İran`ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de hastane çıkışında konu ile ilgili açıklama yapmıştı. "ABD`nin aslında IŞİD ile mücadele gibi bir derdi" olmadığını ifade eden Hamaney, "Gerçek şu ki, ABD, Pakistan`da kurulu bir hükümet ve güçlü bir ordu bulunmasına rağmen izinsiz bir şekilde bu ülkenin topraklarına girip birçok noktayı bombaladığı gibi aynı senaryoyu Irak ve Suriye`de de gerçekleştirmek için bahane arıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir