• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Heniyye: `Gazze Şeridi`nin Yeniden İmarı Siyasi Şantaj Kapısı Olmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas Hareketi`nin ve diğer Filistinli grupların işgal ordusunun Gazze Şeridi`ne açtığı son savaşta zarar görenlerin yanında olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi`nin yeniden imarının Filistin Yönetimi`nin ve mevcut hükümetin görevi olduğunu bildiren Heniyye, bununla birlikte Hamas`ın ve diğer direniş gruplarının savaşta zarar görenlerin yaralarını sarmaktan uzak durmayacağını ifade etti.

Gazze Vadisi Köyü "Cuhru`d-Diyk" sakinleriyle bir araya gelen Heniyye, tüm dünya kendilerini yüz üstü bıraksa da direnişin yanlarında olmaya devam edeceğini dile getirdi ve "Yeniden imar dosyası siyasi şantaj kapısı olmayacak" dedi.

Cuhru`d-Diyk Köyü`nün son savaşta direniş kalelerinden biri olduğunu belirten Heniyye, işgal ordusunun sınıra yakın bölgeleri yumuşak karın gördüğünü fakat karşılaştığı sert direniş karşısında şaşkına döndüğünü ve söz konusu bölgelerin direnişi sayesinde hezimete uğramış olarak sınır bölgelerinden ayrıldığını söyledi.

Heniyye, işgal güçlerinin direniş karşısında aciz kaldığını ve bu nedenle evleri yıktığını belirterek, direnişin Filistinlileri birleştirdiğinin Cuhru`d-Diyk Köyü`nde açıkça görüldüğünü ifade etti.

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir