• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yabancı öğrenciler bu yılda YYÜ tercih etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından hızla toparlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), her yıl olduğu gibi bu yılda yabancı öğrenci başvurularında yoğun ilgi gördü.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Peyami Battal üniversitelerinde kayıt şenliğinin devam ettiğini belirterek, yurt içi kayıt şenliklerini sona erdiğini ve bugün itibaren yurt dışından gelen öğrenciler için kayıtların başladığını söyledi.

Rektör Battal, Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi, İran, Ürdün, Kore Norveç, İngiltere gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 10 ülkeden 175 yabancı öğrencinin Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerine yerleştirildiğini açıkladı.

“Yurt dışından gelen öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenecek bir birim kurduk”

Lisans ve lisansüstü kayıtları sürdürdüklerini söyleyen Battal, “Yaklaşık 10 farklı ülkeden öğrencimiz var. Bundan sonraki süreçte öğrencilerimizle, arkadaşlarımızla huzurlu bir yılı beraber geçireceğiz. Bu sürede her türlü sorunlarıyla ilgilenecek bir birim oluşturduk. Yurt dışından gelen öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenecek bir birim kurduk ve başına da Prof. Dr. Musa Türker’i tayin ettik. Tabi ki bu süreçte ufak tefek sorunlar olacaktır. Ancak şunun üzerinde özellikle durmak istiyorum. Bu sorunlar Musa Bey aracılığıyla veya Eray Bey aracılığıyla bu sorunlar bize ulaştırıldığında çok hızlı bir şekilde bunu çözeceğiz. Bunu da bilmenizi istiyorum. Yurt dışında gelen öğrencilerimizle bire bir görüştüm ve burada bulundukları için çok memnun olduklarını söylediler. Sanırım bundan sonra da herhangi bir sorun çıkmadan kayıtlar devam edecektir.” Şeklinde konuştu.       

“YYÜ olarak kendimizi sürekli güçlendiriyoruz”

Battal, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin her geçen gün bölgesinde giderek güçlü bir üniversite haline geldiğini belirterek, “Yurt dışından gelen öğrenciler de bunu görecektir ki, bölümlerimizin gerek alt yapısı ve gerekse öğretim üyesi kadrosu açısından oldukça güçlüyüz. Bunu eğitim ve öğretimlerinde bizzat yaşayarak görecekler. Biz tabi YYÜ olarak kendimizi sürekli güçlendiriyoruz ve değiştiriyoruz. Bundan sonra da bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Sadece Türkiye sınırları içinde değil, komşu ülkelerimizle de beraber çalışmaya devam edeceğiz. Zaten gerek Irak Kürdistan Bölgesi olsun, Iran olsun, Suriye olsun, Azerbaycan olsun, Türkmenistan olsun bu ülkelerdeki üniversitelerle de protokollerimizi arttırarak devam edeceğiz ve birlikte çalışma yollarını arayacağız. Bugün itibariyle gerek İran’da gerekse Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki hemen hemen birçok üniversiteyle protokolümüz var. Hem öğrenci değişimi hemde karşılıklı öğretim üyesi değişimi ve araştırma projeleri açısından önemli adımlar atıyorum.” İfadelerini kullandı.

“Üniversitemizde 200’e yakın yabancı lisansüstü öğrencimiz mevcuttur”

Battal yurt dışında öğrenci kabul ederken altyapılarını da ona göre hazırladıklarını söyleyerek, “Bu anlamda çok güçlü bir altyapı oluşturduk. Özellikle gerek İngilizce kursu almak isteyenler, gerekse Türkçe kursu almak isteyenler arkadaşlarımız da merkez müdürlüklerimiz tarafından bu hizmetler verilecek. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında lisansüstü düzeyinde kayıt yaptıran ve üniversitemizde eğitim öğretime devam eden 175 kişinin üzerinde öğrencimiz var. Bunu daha önceki yıllarda gelen öğrencilerimizle birlikte düşündüğümüz zaman yaklaşık 200’e yakın lisansüstü öğrencimiz mevcuttur. Şuanda hem devam eden hem de kayıt yaptıran öğrencilerimiz yaklaşık 10 ülkeden geldi. Bunların içerisinde Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi, İran, Ürdün, Kore Norveç, İngiltere olmak üzere çok değişik ülkelerden öğrencilerimiz şuanda üniversitemize kayıt yaptırıyor ve eğitime devam ediyorlar.” Diye konuştu.

Rektör Danışması Doçent Doktor  Eray Çelik ise temel amaçlarının YYÜ’yü ilk on üniversite arasına sokmak olduğunu ifade ederek, “Rektörlüğümüzün bize sunduğu olanaklar çerçevesinde yaklaşık 8 aydır bütün dünya ölçeğinde çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitemizde okumak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için çok etkin bir çalışma yürütüyoruz. Bu kampanya çerçevesinde gerek burada 24 saat boyunca destek gerekse ilgili ülkelerde eğitim danışmalığı şirketleriyle ilişkiler kurarak öğrencilerimizin üniversitemize daha kolay ulaşmasını sağlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Öte yandan 10 yabancı ülkeden gelen öğrenciler Van’ı çok iyi bulduklarını ve Van’a karşı olan memnuniyetlerini dile getirdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir