• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Yeşil Kartlı Hastalar İlaç Alamıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Yenişehir ilçesindeki Yeşil Kart Bürosunda, personel eksikliği yüzünden bir aydan beri ilaç kayıt işleminin yapılmadığı öğrenildi. Vatandaşlar, bir aydır ilaç kaydı yapmak için Yeşil Kart Bürosuna gittiklerini ancak eli boş geri döndüklerini söylediler.

Mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, "2 ay önce yeşil kartlarımın vizesi bittiği için dosyamı hazırlayarak Yenişehir Yeşil Kart Bürosuna başvuruda bulundum. 45 gün sonra yeşil kartlarım çıktı, anca ilaç kaydı yapacak personel olmadığı için ilaç alamıyorum. Hastam var, ama ilaç alamıyorum. Tam bir aydır her gün buraya geliyorum; ama elim boş geri dönüyorum. Hastamız var, ama bunların umurlarında değil" diye konuştular.

İşlemlerini yapmak için Yenişehir Yeşil Kart Bürosuna giden ve işlemlerini yapamadan geri dönmek zorunda kalan Kutbettin Karataş ise, "Yeşil kartlarımın vizeleri yenilenmesi için 45 gün süre verdiler, ancak aradan 45 gün geçmesine rağmen daha dosyama bile bakmamışlar. Çünkü personel yok. Yeşil kartlarımın vizesi yapılsa bile ilaç kaydı yapacak personel yok. Aylardır mağdur ediliyoruz. Sadece ben değil, binlerce yeşil kartlı mağdur edilmiş durumda… Yetkililerden isteğimiz buraya memur atamaların yapılmasıdır. Acilen buraya memurlar atanmalı…" diye konuştu.

Konu ile ilgili yaptığımız araştırmaların sonucunda Yenişehir Grup Sağlık Başkanlığının, ilaç kaydı yapacak personelin atanması için çalışma başlattığı öğrenildi.
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir