Rehber öğretmenlere yönelik eğitim semineri
Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, rehber öğretmenlere çocuklarda zekâ testi yapma amaçlı 5 günlük eğitim başlattı.
MUŞ - Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, rehberlik hizmetlerinin geliştirilmesi amaçlı rehber öğretmenlerini çocuklarda zekâ testi yapma amaçlı 5 günlük eğitime aldı. Eğitimin amacının WISC‐R zekâ testini uygulama, sonuçlarını değerlendirme ve raporlama konusunda yeterlilik kazandırmak olduğu belirtildi.
Doğu Anadolu Kalkındırma Ajansının (DAKA) destekleriyle yapılacak olan eğitim programında öğretmenlere, çocuklarda zekâ testinin nasıl yapılacağı konusunda eğitim verilecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, “Öğrencinin fiziksel ve kişisel özellikleri, yetenek ve ilgileri, güçlü ve zayıf yönleri, başarı durumu, amaç ve beklentileri, ailesel özellikleri vb. yönleri hakkında edinilecek bilgiler ona verilecek psikolojik yardım hizmetlerinin niteliğini ve önceliğini belirleyecektir. Bu nedenle öğrenciyi tanıma hizmetleri, doğrudan öğrenciye dönük bilgilendirme, yöneltme ve yerleştirme, izleme ve psikolojik danışma hizmetlerinin niteliğindedir. Bir okul ortamında, ortaya çıkabilecek sorunlar genellikle öğrenme süreci ile ilgili olduğundan, öğrencinin öğrenme gücünü, eğitime verdiği önemi ve çeşitli konulara karşı ilgisini bilmek gerekir. Ayrıca, anne-babası, öğretmenleri ve arkadaşları ile iyi iletişim kurabilme, geleceği planlayabilme gibi konularda yardımcı olabilmek, bireyin değerlerini ve çeşitli kişilik özelliklerini de bilmeyi gerektirir.” dedi.
DAKA’dan alınan destekle projenin rehber öğretmenlerden 60 kişiye 5 gün süreyle toplamda 40 saat eğitim verileceğini belirten Arslan, “Rehber öğretmenlerimizin öğrenci tanılama becerilerinin geliştirilmesi temel önceliğimizdir. Bununla öğrencilerin, süreçlerin ve kaynakların etkili bir biçimde yönetilmesini sağlamak ve onların temel bilgi ve becerilerinin yanında daha önemlisi olan öğrencilere yaklaşım tutumlarını geliştirmek genel hedefimiz olmuştur. Sonuçta; ilimizde rehberlik hizmetleri etkinleştirilerek eğitimin kalitesi iyileşecektir.” şeklinde konuştu. (M. Şirin çağlayan-İLKHA)