• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
1 Akıllı Telefon=1 Kamyon Patates!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eymen Çelik / Haber Yorum

Telefon furyası insanımızın öz kaynaklarını çalmaya devam ediyor. Telefonlar artık İslam âleminin servetlerini heba eden ve adeta çalan bir araç haline gelmiştir. Düşünün ki bir akıllı telefonun fiyatı bir kamyon patates (5 ton) fiyatına eşdeğerdir. Bir akıllı telefonun seri üretimi çok az bir maliyetle olurken, bir kamyon patatesin üretimi için ne kadar emek verildiğini hepimiz biliyoruz.

İslam âlemi teknik üretimde katma değeri yüksek olan malzemenin üretiminde zayıf olduğu için bu tür aletlerin piyasaya sürülmesi Müslümanların fakirleşmesine ve servetlerinin heba edilmesine yol açmaktadır. Bunu sosyal ve siyasal birçok soruna yol açtığını herkes biliyor. Bu servetlerin, öz kaynaklarımızın gasp edilmesidir. Öz kaynakların üretime katkısı olmayan araçlara kaymasına yol açmaktadır.

Akıllı telefonlar aldatma aracıdır

Görüşlerine başvurduğumuz uzamanlar, şu an yeni çıkan akıllı telefonlarının tamamen bir aldatmaca olduğunu ifade etti. Çünkü eldeki mevcut telefonların teknik özelliklerinin kullanılması ancak yüzde 60 düzeyinde kalıyor. Yani şu anda mevcut akıllı telefonların teknik özelliklerinin yüzde 40’ı hiçbir şekilde kullanılmıyor. Böyleyken güya daha teknik ve daha donanımlı telefonların piyasaya sürülmesinin hiçbir gerçekçi tarafı yoktur. Bu ancak sömürü aracıdır. Akıllı cep telefonların üretimi tamamen dışarıda yapıldığı için Müslümanların bunlara verdiği her kuruş cari açığa sebep olmakta, serveti heba etmekte, hane halkının gelirlerinin düşürmektedir. Üretime aktarılması gereken para bunlara aktarılarak üretim olumsuz etkilenmekte bu da işsizliğe yol açmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir