• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ebu Zuhri: `Gazze Meşruiyetin Simgesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, Gazze Şeridi`ndeki memurları kabul etmeyen ve onlara karşı insaflı davranmayan uzlaşı hükümetini bölünmüşlük halini kökleştirmekle suçladı.

Sami Ebu Zuhri, bugün (10 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, "Gazze`deki memurlar meşru hükümete bağlı değiller" diyen Muhammed Mustafa`nın açıklamalarının uzlaşı hükümetinin Batı Yaka ve Gazze Şeridi arasındaki bölünmüşlüğü kökleştirdiğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

"Muhammed Mustafa gibilerin Gazze`den ve halkından bahsederken başlarını önlerine eğmeleri gerekir" diyen Ebu Zuhri, Gazze`nin meşruiyetin simgesi olduğunu, Gazze`ye ve halkına karşı kışkırtıcılık yapanların meşruiyetlerinin olmadığını söyledi.

Rami El-Hamedallah başkanlığındaki uzlaşı hükümeti, göreve geldiği Haziran ayından bu yana Gazze Şeridi`ndeki önceki hükümete bağlı çalışan ve sekiz yıldır görevlerinin başında olan 40 bin memurun maaşlarını ödemeyi reddediyor. Gazze Şeridi`nde Ramallah hükümetine bağlı çalışan ve sekiz yıldır çalıştıkları işyerlerine gitmeyen memurların maaşları ise düzenli bir şekilde ödeniyor.

 FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir