• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Kızıltepe STK Platformu, Federasyon kurma kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten ve 32 bileşeni olan Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yaptığı Olağan Genel Toplantısında  oybirliğiyle federasyon kurma kararı aldı.

Toplantıdan sonra bir açıklama yapan platform Başkanı Mehmet Şerif Öter,üç sene önce kurulan ve 32 dernek bileşeni bulunan Kızıltepe STK Platformu, sivil toplum olarak kar amacı gütmeden gönüllülük temelinde bir araya gelen, farklı görüş ve çalışma alanlarına sahip sivil toplum örgütlerin sergilediği toplumsal alandaki dayanışma ve  faaliyetleri itibarıyla Türkiye’de bir ilk ve örnek olduğunu belirtti.

Şerif,  daha sonra, “Geçen üç yıllık süreçte platformumuz sivil toplum alanında edindiği tecrübe ve yaptığı hizmetleri daha da geliştirerek toplumsal dinamiklerine kurumsal kimlik kazandırmak amacıyla bileşenlerimiz tarafından oy birliğiyle federasyon kurma kararı aldılar.”  Diye kaydetti.

Öter, son olarak, “Kuracağımız Federasyon Demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, inanç ve düşünce özgürlüklerine saygılı, çağdaş demokratik hukuk devletini savunan, insanların dil, din,  etnik farklılıklarına bakmaksızın her kesime eşit mesafede, herkesi kucaklayan, hoşgörüyü savunan, insanların bir arada kardeşçe yaşamaları için çaba ve çalışmalarda bulunacak. Bundan önce STK Platformumuz Demokrasi Kültürü çizgisinden ayrılmadan tüm siyasi partilere eşit mesafede ilkeli duruş sergilediği gibi Kuracağımız Toplumsal, Dayanışma Federasyonumuzda Hiçbir siyasetin Ne karşıtı ne de arka bahçesi olacaktır.”ifadelerine yer verdi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir