• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Yanlış balık tutma yöntemleri balık neslini yok ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-  Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde dere sularının azalmasıyla birlikte balıkların da azaldığı bugünlerde, balık avlamada kullanılan yanlış yöntemler balık neslini yok ediyor.


Kozluk ilçesinin derelerinde balık avlamaya giden bilinçsiz vatandaşlar, balık avlamak için kullandıkları dinamit ve elektrikli kablo yöntemleriyle, balık neslinin giderek yok olmasına sebep oluyor.


Su oranının geçen yıllara göre ciddi bir oranda azaldığı görülen Kozluk derelerinde balık azlığıyla birlikte balık çeşitliliği de azaldı.


Balıkların toplu olarak ölümüne neden olan dinamit ve elektrik yöntemleri balıklarla birlikte suda yaşayan diğer canlıların da  yaşamını yitirmesinde önemli rol oynuyor.


Onlarca torpil tozunun birleştirilerek yapılan dinamit ve patlayıcı maddeler, kimi zaman balık avlayıcısının elinde patlayarak yaralanmalara da ortam hazırlıyor.


Suların azalması ise balık avcılarının işine yarıyor. Derin olmayan derelerde avcılar balıkları daha rahat bir şekilde avlayabiliyor.


İlçe  halkı  dinamit ve elektrik yöntemleriyle balık tutulmasına tepki göstererek,  bu tür uygulamaların   kanunen yasaklanmasını istiyorlar.  (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir