• DOLAR 34.176
  • EURO 37.763
  • ALTIN 2912.974
  • ...
Silvanlı avcılar sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Silvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Silvan Avcılık ve Atıcılık Derneği'nin iş birliğinde açılan avcılık kursunda  eğitimlerini   tamamlayan  18 kursiyere düzenlenen törende avcılık izin belgesi verildi.


Avcılık  kursunda, Avcılığın ekolojik hayat, av silahları, sağlık ve ilk yardım, av köpekleri ve avda kullanılan hayvanlar, yurdumuzdaki av hayvanları, avcılıkta ahlaki değerler, avcılık tarihçesi, av kanunları ve mevzuatları, gibi konuları hakkında eğitim verildi.


Silvan Kaymakamlığı Malabadi Salonunda düzenlenen avcılık izin belgesi dağıtım törenine, Kaymakam Berkan Sönmezay, Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Erdal Seven, Avcılık ve Atıcılık derneği başkanı İlhami Oral ve kursiyerler katıldı.


Silvan Kaymakamı Sönmezay "Avcılarımızın izin verilen av sahalarında avlanmalarını tavsiye ediyorum. İzinsiz hiç kimse avlanma sahalarına girmesin, her hangi bir tehlikeyle karşılaşabilirler. Avcılık güzel ve sağlıklı  bir spor olduğu kadar, meraklı bir spor dalıdır. Kurslarını başarıyla tamamlayan 18 kursiyerimize izin belgelerini vererek kendilerine tüm yaşamları boyunca ve av hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir