• DOLAR 34.249
  • EURO 37.815
  • ALTIN 2930.749
  • ...
Şırnak'a 2 bin 75 öğretmen atanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Bakanlığın pozitif ayrımcılık yaparak Şırnak’a 2 bin 75 öğretmen ataması yapacağını belirtti.

Siirt yolu üzerinde inşaatı süren Fen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi ile 300 kişilik iki yurdun yer aldığı eğitim kampüsü inşaatını denetleyen Alagöz, burada yaptığı konuşmasında Şırnak’ta 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının iyi geçmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

“Devlet 20 trilyon yatırım yaptı”
Eğitim kampüsünün dışında Şırnak genelinde yapımı süren 25 okuldan 5’inin eğitim yılının ikinci yarısında hizmete gireceğine değinen Alagöz,70 bin metrekare üzerindeki kampüste 90 dersliğin inşasının sürdüğünü bildirdi.

Eğitim kampüsündeki okullar için 20 trilyon liralık yatırımın öngörüldüğünü anlatan Alagöz, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden birinde eğitim ve öğretim yaptıklarını dile getirdi.

“En az öğretmen ihtiyacı olan illerden olacağız”
Son atamalarla birlikte Şırnak’ın öğretmen ihtiyacının az olduğu illerden biri olacağını vurgulayan Alagöz, “Bakanlık Şırnak’a pozitif ayrımcılık yaparak  2 bin 75 öğretmen ataması yapacak. İlimiz genelinde 156 bin öğrenci mevcut bu öğrencilerimize 5 bin 500 öğretmenle eğitim vermişiz. Bu yıl 6 bin 200 öğretmenimiz olacak. Bütün bunlara rağmen ilimizde öğretmen eksiğimiz var fakat bu eksiklik Şırnak’a mahsus bir eksiklik değil. Bu eksiklik tüm Türkiye genelinde var. Bu manada eğer 2 bin 75 öğretmen ilimize atanırsa en az öğretmen ihtiyacı olan illerden biri olacağız. Türkiye’nin 81 ili var, 40 bin öğretmen alınıyor ve Şırnak’a 2 binin üstünde yapılacaksa ilimiz adına ciddi bir pozitif ayrımcılık oluyor.”diye konuştu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir