• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Çocuk hastanesinin yeni acil servisi hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 50 yıllık acil servisinin dar ve yetersiz kalması üzerine yeni binada yapılan yeni acil servisi hizmete girdi.

Hastanedeki yeni acil servisi ile ilgili bilgi veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi M. Halit Demir, mevcut acil servislerinin dar ve yetersiz kaldığı için yeni bir acil servisi açtıklarını söyledi. Yeni acil servisinde her hasta yatağının başında merkezi oksijenin olduğunu belirten Demir, daha önceki acilde yatak sayısının 15 iken yeni yapılan acil servisinde yatak sayısının 22 tane olduğunu dile getirdi.

Demir, “Hastanemiz yaklaşık 50 yıllık hizmet sürecini tamamlamış ve oldukça eski bir durumdadır. Fiziki anlamda giderek nüfusu hızla artan ilimize hizmet vermekte oldukça zorlanmaktadır. Hastanemiz bu haliyle bile bölge illerine hizmet vermektedir. Hastalarımızın teknik eksikliklerinden dolayı sevk etmek zorunda kaldığımız bebek hastalarımız için yeni doğan yoğun bakım servisimizin yenilenmesi gerekiyordu. Acil servisimiz revize edilmediğinden ilimize yakışmayan bir durumdaydı. Yapmış olduğumuz yeni düzenlemelerle hem fiziki koşullarını iyileştirdik hem de teknik eksikliklerini tamamlayarak hizmet kapasitemizi artırdık.  Burada hastalarımıza daha sağlıklı koşullar oluşturarak modern bir acil servise dönüştürmeye çalıştık.”şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir