• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bingöl'de orman yangını devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Geçtiğimiz ay Genç ilçesi Suveran kırsalında çıkan orman yangını 50 hektarlık alanı kül etmişti. Bu gün öğle saatlerinde aynı bölgede çıkan ve halen devam eden orman yangını, ilk belirlemelere göre 15 hektarlık ormanlık alanı kül etti.

Dün öğle saatlerinden itibaren başlayan yangın, köylülerin ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin söndürme müdahalelerine rağmen sürüyor. Nedeni henüz öğrenilemeyen yangın, rüzgârında etkisiyle geniş alana yayıldı.  Köylülerin ve ekiplerin müdahalesi ise yetersiz kalıyor.

‘‘Yaklaşık 15 hektarlık alanı etkiledi’’

Yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, ilk belirlemelere göre arazide 15 hektarlık alan, yangından etkilendi. Yangına müdahale eden ekipler söndürme ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Yangın söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Elazığ’ın Palu ilçesinden yardıma gelen 5 kişilik ile ekip, Suveran Jandarma Karakolu ve köylülerle el ele vererek tüm gücümüzle yangına müdahale ediyoruz. İlk belirlemelerimize göre yangında 15 hektarlık alan zarar gördü. İş makineleri ve elle müdahale ederek, yangının önünü almaya çalışıyoruz’’ dediler.

‘‘Yangın, yerleşim yerlerini tehdit ediyor’’

Çıkan yangının büyüklüğüne dikkat çeken Dedebağ köyü muhtarı Mustafa Demir ise, ‘‘ Dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını büyüyerek geniş alana yayılıyor. Biz köy halkı ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri olarak bütün uğraşlarımıza rağmen yangını söndüremiyoruz. Meyve ağaçları ile birlikte mezarlıklarımız dahi yandı. Yaklaşık 15 hektarlık bir orman alanımız yanıyor. Yangın o kadar hızlı ilerliyor ki oturduğumuz evlerin yanmasına ramak kaldı. Yetkililerin acilen bu duruma müdahale etmesini bekliyoruz’’ yetkililere çağrıda bulundu. (Nihat Kanat-iLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir