• DOLAR 32.283
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2402.008
  • ...
"Davet'te Temsiliyet Çok Önemlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMESTERDAM - Avrupa Yetim-Der'in, Fransa'nın Mulhouse şehrinde düzenleyeceği "Maide-i Kuran" programına konuşmacı olarak davet edilen Eğitimci-Yazar  Özkan Yaman Hoca, Lahey Hicret Camii'nde Davet ve davetçide bulunması gereken özellikler konusunda bir konuşma yaptı.


 

Özelde davetçilerin anlattıkları ile yaşantılarının çelişmemesi gerektiği üzerinde duran Yaman Hoca, bir davetçinin manevi olarak ruhunu doyurması ve o şekilde toplumun karşısına çıkıp insanları irşat etmesi gerektiğini vurguladı.


 

Davette temsiliyet konusunu bir örnek vererek aktaran Yaman, "Aslında her insan dört evlidir. Birincisi ruhu ile, ikincisi akraba ve eş dostları ile, üçüncüsü malı, makamı ve şöhreti  ile dördüncüsü ise bedeni ve nefsi iledir.
 

Birinci ve asıl olan evliliği Ruhu üzerinde en fazla durması gerekirken günümüz insanın maalesef büyük çoğunluğu bu modernite ortamında en fazlada manevi yapısı olan ruhunu ihmal etmektedir. Oysaki hem bu dünyada hem de Ahret'te yakalayacağı huzur ve mutluluk ruhunu manevi yönde besleyeceği oranla alakalıdır. Günümüz davetçileri de bu yönlerini ihmal ettikleri için  de maalesef davet konusunda da yeterince etkili olamamakta, hatta uzun soluklu ömür hayatındaki davet çalışmalarını da çoğu kez yarı yolda bırakabilmektedir.
 

İkincisi akraba, eş dost ile bağlı olduğu bir nevi evlilik bağı da dünyada geçici bir ülfet peyda eder ve sonunda onu ölümünde naşını kabire kadar uğurlayıp sonunda yanında ayrılırlar. Ha keza mal ve makamı da öyle. Dünyada onları koruyabilmek için birçok eziyet çeker, onun da ancak geçici bir lezzetini alabilir, ölümle de onlar  da yok olup gider. Bedeni ve nefsi için  de insan o kadar dünyada mücadele eder ki; nihayetinde sınırlı olan hayat, bir gün biter ve sonuçta beden  de toprakta çürümeye mahkum olur." diye konuştu.


 

İnsan bedeninin gıdaya ihtiyaç duyduğu gibi ruhunun da gıdaya ihtiyacının olduğunun altını çizen Yaman, "Bizler için asıl olan Ruh, bizimle uzun seyirli yolculuğumuzda hep birlikte olacaktır.  Asıl önem verilmesi gereken Ruhumuzu manevi gıdalar ile beslemektir.  Avrupa gibi bütün dünya nimetlerinin insanın başını döndürdüğü, nefsin kişinin ayaklarını kaydırmaya çok müsait olduğu bir ortamda, daha fazla bu manevi gıda üzerinde durup kendimizi,  çevremizi  bu konuda yetiştirmeye gayret göstermeliyiz." dedi.
Yaman Hoca, konuşmasına  yaptığı  dua ile son verdi.  (Ali Aslan Işık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir