• DOLAR 32.22
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2412.13
  • ...
Nahda`dan Milli Birlik Hükümeti Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TUNUS  - Tunus`taki Nahda hareketi, seçimlerden sonra siyasi bütün tarafları kapsayan bir milli birlik hükümeti kurulması çağrısında bulundu.

Nahda lideri Raşid Gannuşi, basına yaptığı açıklamada "Hareket olarak, ulusal uzlaşıdan yana tavrımızı koruyoruz. Tunus`u gelecekte tek bir taraf yönetmeyecek. Seçimlerden sonra dışlama olmayan milli birlik hükümeti kurulması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Uzlaşmacı ve çoğulcu yaklaşıma daha çok ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Gannuşi, "Bu yaklaşım tarzı, ülkenin sürüklendiği şiddet ve kaostan kurtulmasına yardımcı olarak krizlerle boğuşan bölgede İslami-Demokratik bir model ortaya çıkardı" diye konuştu.

Açıklamasında teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Gannuşi, partilerin de siyasi konuşmalarında yapıcı bir siyasi dil kullanmalarını, bölücü ve dışlayıcı dil kullanmaktan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.

 

"Dış müdahaleye karşıyız"

Gannuşi, ayrıca Libya`da yaşanan iç karışıklığa ve çözüm yollarına değinerek, "yapılacak herhangi bir dış müdahaleye karşı olduklarını" ifade etti.

Libya`da çatışan taraflara aralarındaki anlaşmazlığa son verme çağrısı yapan Gannuşi, Tunus`un da Libya`da yaşanan krizin aşılması için sempozyum ve konferanslar düzenleyerek katkıda bulunabileceğine dikkati çekti.

Tunus`ta, 2011 yılında dönemin cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali`nin de

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir