• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
Eylem yapan İşçiler Ankara yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -  Van’da meydana gelen depremler sonrası İşgücü Uyum Hizmetleri Yönetmeliği gereği İş-Kur bünyesinde geçici olarak istihdamları sağlanan binlerce işçi, işten çıkartılmalarının ardından başlattıkları eylemin 85’inci gününde basın açıklaması yaptı.



İşçiler adına basın açıklamasını okuyan İsmail Tatlı, istihdamlarının kalıcı olması ve seslerini yetkililere duyurmak için Ankara’ya kadar yürüyeceklerini söyledi.


Depremden sonra 3 yıl boyunca çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında üç dönem çalıştırıldıklarını belirten Tatlı, “İşgücü Uyum Hizmetleri Yönetmeliği gereği İş-Kur bünyesinde geçici olarak istihdamlarımız sağlandı ve depremin yaşandığı yıl ile beraber bizler sayıları kademeli olarak artırılan ve en son sayısı 7 bin 286' ya çıkarılan vatandaşlar olarak çalıştırıldık.”dedi. Kendilerine yetkililer tarafından verilen vaatlerin yerine getirilmediğini savunan Tatlı, 13 Haziran 2014 tarihi itibari ile işten çıkışlarının verildiğini kaydetti.



“Ankara'ya yaya olarak yürüyeceğiz”

Tatlı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler yaşanan depremler sonrası istihdamları sağlanan deprem işçileri olarak istihdamlarımızın yapılacak yönetmelik değişikliği ile kalıcı ve sürekli hale gelmesini talep etmekteyiz. İstihdamlarımızın kalıcı olması için bize yakışır bir şekilde ısrarla, azimle ve tam bir dayanışma ile tüm demokratik haklarımızı kullanacağımızı bu kapsamda bugün burada bulunan ve yolda bizlere katılacak dava arkadaşlarımızla sesimizi duyurmak, meşru taleplerimizin olumlu bir neticeye kavuşturulması maksadı ile Ankara'ya yaya olarak yürüyeceğimizi, siz değerli basının huzurunda tüm Van kamuoyuna duyurmak isteriz. Dualarını ve desteklerini bizlerden eksik etmesinler.” şeklinde konuştu.(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir