• DOLAR 34.237
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2871.965
  • ...
`Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Gözlemci olarak takip ettiği duruşma sonrasında İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Ömer Kavili’ye adliye içerisinde kolluk güçleri tarafından saldırı yapıldı. Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz yapılan saldırıyı kınadı.

Görevinin, kamu düzenini ve toplum güvenliğini sağlamak olanların “darp eden şüpheliler” konumunda bulunmasının vahim bir durum olduğunu ifade eden Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda kolluk kuvvetleri daha hassas davranmalıdır.” dedi.

“Adil yargılanma hakkı”, Anayasal bir hak, “savunma” adil yargılanma hakkının teminatı olduğunu belirten Demiröz, “ Savunmanın engellenmesi, adil yargılanma hakkının zarar görmesi anlamına gelmektedir.”şeklinde konuştu.

Gerçek hukuk devletine ulaşmak için keyfilikten uzaklaşmamız şart olduğunu dile getiren Demiröz daha sonra, “ Adına “güvenlik gücü” denilen kamu görevlileri, yaptıkları bu eylemin hesabını hukuk önünde vermelidir.”ifadelerine yer verdi.

Meslektaşlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Demiröz, İstanbul Barosu’na ve meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir