• DOLAR 34.215
  • EURO 37.549
  • ALTIN 2878.232
  • ...
Anız yangınlarına önlem alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kıyas’ı makamında ziyaret ederek, gıda, tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgili bilgiler paylaştılar.


Ziyarete Şube Başkanı Özdemir, Sosyal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zekeriya Sarıgül, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdülaziz Yavuz ve AR-GE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Bulut katıldı.


Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Şube Başkanı Özdemir, “İlimize yeni atanan müdürümüze hayırlı olsun dileklerimizi sunmak ve ilimizin tarım ve hayvancılık alanındaki sorunları bildirmek için ziyaret ettik. MÜSİAD’ın önem verdiği sektörlerin başında gıda, tarım ve hayvancılık gelmektedir. Tarım alanında başlıca sorunlarından biri de anızların yakılmasıdır. Sezon başlamadan önemli tedbirler almak gerekir. Bölgemize yapılan teşvikler ve tarım, gıda konusunda daha kaliteli üretim yapılabilmesi için ortak çalışmalara hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” dedi.


İl Müdürü Kıyas,“Bizim önceliklerimizden biride anız yangınlarını önlemek, bu sorunla baş etmek adına ciddi çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Anızı yakmadan toplayabilen yeni araç ve makinalar aldık şuan deneme aşamasındalar. Çiftçilerimizi bu konuda bilinçlendiriyoruz. İnşallah önceki yıllarda karşılaşılan manzaralar tekrarlamaz diye ümit ediyorum.” diye konuştu.


MÜSİAD heyeti tarafından İl Müdürü Kıyas’a MÜSİAD’ın hazırladığı araştırma raporlarının bulunduğu bir hediye paketi takdim edildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir