• DOLAR 34.191
  • EURO 37.563
  • ALTIN 2890.4
  • ...
Gaziantep'te dönüşümlü güzergâh sistemi geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatacak yeni uygulama ile tüm halk otobüslerinin eşit para kazanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, otobüs ve dolmuşçularla görüşerek herkesin eşit para kazanabilmesi için dönüşümlü güzergah sistemi getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Dönüşümlü güzergâh sistemi ile her otobüsün tüm güzergâha gitmesini sağlamayı hedeflediklerini belirten Çanlıoğlu, “Halk otobüsü sahiplerinin eşit para kazanmalarını sağlamayı düşünüyoruz. Çünkü bazı otobüsler işlek olan güzergâhlarda çalışırken, bazıları ise işlek olmayan güzergâhlarda benzin parasını bile çıkaramamaktadır.”dedi.

Gaziantep'te ulaşımın diğer şehirlere göre pahalı olduğunu belirten Çanlıoğlu, “Bu uygulama ile tüm şoförlerimiz eşit para kazanacaklardır. Aylık olarak güzergâhlarımız değişirse bu uygulama eşit ve hukuk açısından doğru olacaktır. Bugün Karşıyaka, Şehreküstü hattında çalışan, 1 ay sonra Karşıyaka Karataş hattında çalışmalıdır. Şu anda biri çok kazanıyor biri az kazanıyor. Biri az kazanıyor. Şuan ki uygulama ile bir esnaf çok kazanıyor, diğeri benzin parasını çıkaramıyor. Bu uygulama Kayseri’de, Şanlıurfa'da uygulanıyor ve çok güzel gerçekten. Bu sistem uygulanmaya başlandığında hiç şoför hiçbir şoförü geçmeye çalışmaz. Şoförlerimiz bu uygulama ile ulaşımda zam da istemeyecektir. ”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir