• DOLAR 34.198
  • EURO 37.501
  • ALTIN 2886.188
  • ...
PKK Medyasından Alçakça İftira! İşte Gerçek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır`ın Bağlar ilçesine Bağlı Karahan köyünde uzun süredir iki aşiret arasında devam eden husumetten kaynaklanan silahlı kavgada kan döküldü.

1 ağır 3 kişinin yaralandığı kavgada ağır yaralanan Adil Karacadağ kaldırıldığı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırı esnasında aracı olay yerinde bulunan E. K. nin aracının da yakıldığı belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre; olay dün akşam 20.00 sıralarında meydana geldi.

Görgü tanıklarının İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada; yaşanan gerginliğin uzun bir süredir devam ettiği, Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Uzlaşma Komisyondan oluşan bir grubun 2 taraf arasında barışın sağlanması için devreye girdiği belirtildi.

2 aile arasında sürdürülen arabuluculuk girişimlerinin iyi gittiğini ve barışın sağlanmak üzere olduğunu ifade eden görgü tanıklarından. E.K, dün akşam beklenmedik bir anda taraflardan birinin devam eden bu arabuluculuğa rağmen yol keserek bir araç yaktığını belirterek, “insan dolu bir minibüsü ise taradılar. Arabulucu olmak için köye gelen kalabalığın üzerine silahlarla saldırdılar. Yaşanan bu menfur saldırıdan dolayı barış için başlatılan girişimin sonunda kan aktı.” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonucu Şeyhan aşiretine mensup arabuluculardan Adil Karacadağ’ın hayatını kaybettiğini belirten E.K,  olaylardan dolayı köyde gerginliğini devam ettiğini belirterek, böylesin sulhun yapılmasına yakın bir günde yapılan bu saldırının bir fitneye sebebiyet verdiğini ifade etti.

“PKK medyası her zaman olduğu gibi yine olayı çarpıttı”

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, yaşanan olayın tasvip edilemeyeceğini ve barış çalışmaları için çaba sarf ettikleri bu olayın bu şekilde sonuçlanmış olmasını üzüntü ile karşıladıklarını belirtti.

PKK medyasının her zaman olduğu gibi bu haberde de yine olayı çarpıttığını ve haberi HÜDA PAR’lılar ile AK Partililer arasında yaşanmış bir kavga olarak servis ettiğini belirten Tanrıkulu, “Bu yalan söylemler ile gerçek çarpıttırılmaya çalışılmıştır. Aslı astarı olmayan söylemler ile halk yanlış bilgilendirilmiştir. Oysaki orada meydana gelen kavgada siyasi görüşlerin bir etkisi yoktur. Bizler Hür Dava Partisi Diyarbakır il başkanlığı uzlaşma komisyonu olarak 1 aya yakın bir süredir bu kavganın bitmesi için iki aşiret ile defalarca görüştük. Dün akşam yapılan görüşmelerde uzlaşmaya yakın neticeler elde edildi. Hatta barış yemeği ve barışın nerede olacağı bile konuşuldu. Fakat barıştan hoşlanmayanlar gece fitne tohumları ektiler ve tasvip etmediğimiz, hoş olmayan olaylar meydana geldi. Ölen kardeşimize Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vefat eden kardeşimizin ailesinin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir