• DOLAR 34.288
  • EURO 37.496
  • ALTIN 2914.17
  • ...
Adana'da Suriyeli miniklerin karne sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Ülkelerindeki iç savaş sonrası Adana’ya sığının Suriyeli sığınmacıların çocukları, STK’ların desteği ile eğitimlerine devam ediyor. Adana’da barınan Suriyeli ailelerin çocukları için eğitim alanında çalışma başlatan Adana İnsani Yardım Derneğinin (ADYAR) açtığı 4 okulda eğitim gören ilk ve ortaokul seviyesinde yaklaşık bin 500 Suriyeli öğrenci, 8 aylık eğitimlerinin ardından karnelerini aldı.

“Suriyeli çocuklar için Adana’da 4 bölgede okul açıldı”
Suriyeli çocuklara yönelik eğitim çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan ADYAR Suriye Okulları Koordinatörü Mahmut Eraslan, “Suriye’de yaşanan savaştan dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan ailelerden yaklaşık 60 bin kadarı Adana’ya geldi. Evleri yıkılan, varlıklarını kaybeden aileler, açlık yokluk sefalet ile mücadele ederken çocukları da eğitimden mahrum kaldı. Üç yıldır okul yüzü görmeyen Suriyeli çocukların eğitimi için yoğun çaba harcayan ADYAR; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Valiliği ile görüşmeler yaparak 4 ayrı bölgede okul açılmasını sağladı.”dedi.

“3 yıl aradan sonra ilk karne sevinci yaşadılar”
Açılan okullarda eğitim gören ilk ve ortaokul seviyesinde yaklaşık bin 500 Suriyeli öğrencinin bulunduğunu kaydeden Eraslan, “Yaklaşık sekiz aydır 65 Suriyeli eğitimci ile birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar bin 500 yüz öğrenciye eğitim verdik. Suriyeli çocuklar, 5 Eylül Cuma günü, 3 yıl aradan sonra ilk defa karne sevinci yaşadılar. Bu çocuklar için bir de veda programı yaptık. Bu etkinlikte; Suriyeli çocuklar, Kur’an-ı Kerim okudular. Arapça, Türkçe, İngilizce eserleri seslendirdiler. Ayrıca çocukların çizdikleri resimler sergilendi. Yılsonu etkinliğinde başarılı çocuklara teşekkür belgeleri ve hediyeler verildi.”şeklinde konuştu.

“Okulların önümüzdeki dönem de eğitim vermesini istiyoruz”
Etkinlikte çocuklarının karne sevincine ortak olan Suriyeli aileler, “Suriye okullarını açarak bize bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu okullar sayesinde artık çocuklarımızın geleceğe dair umut ve hayalleri var. Kaybedilen malı, mülkü belki geri getirebiliriz ama zamanı asla geri getiremeyiz. Çocuklarımız okullarını sevdiler kısıtlı imkânlarla çalıştılar ama yine de iyi başarı elde ettiler, bizler bu okulların devam etmesini istiyoruz.”ifadelerini kullandılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir