• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mersin'de, 'Din Öğretimi Çalıştay'ı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi katkıları ile İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğinin ortaklığında, ‘Din Eğitiminde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu çalıştay Suphi Öner Öğretmen Evi Anamur Salonunda yapıldı.

Çalıştaya, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir,  İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ nin (Önder) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Dağdeviren, Merim Der Başkanı Hayri Topçu, İmam Hatip Okulu Müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan çalıştayda konuşan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Demirkol, imam hatip liselerinin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı olarak içtenlikle desteklediklerini belirtti.

İmam Hatip okullarına bu eğitim öğretim yılında yaklaşık bir milyon civarında öğrencinin gitmesi beklendiğini ifade eden Demirkol, “Bugün artık problemimiz kalite ile ilgilidir. Vatandaşlarımız çocuklarını İmam Hatip Okullarına vermek için yarışmaktadırlar. Bu bizi memnun etmekle birlikte camiamıza da büyük bir sorumluluk yüklemektedir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gül, imam hatipli gençliğin ciddi, kendinden emin, güvenilen ve sevilen insan modellemesinin genel adı olarak değer kazandığını söyledi.

Toplumun kültürel ve manevi değerleri ile örtüşen bir gençlik yetiştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Gül, “İmam hatiplerinin asıl amacı toplumda örnek insanların yetişmesidir. Sadece mesleki değil kişilik ve mizaç da olarak dini ve ahlaki değerlere bağlı insanlar yetiştirmektir” diye konuştu.

Önder Genel Başkan Yardımcısı Dağdeviren de mezun derneklerinin imam hatip okullarının geçirdiği sıkıntılı dönemlerin atlatılmasında önemli rol oynadığına dikkat çektiği konuşmasında “Bize yakışır bir gençlik yetiştirebilmek adına okullarımızın sorunlarını birlikte çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan çalıştayın gündeminde günümüz şartlarını dikkate alarak imam hatip bilinci ve okuma bilincinin arttırılması, değerler eğitiminin uygulanması ve akademik başarı üzerinden yapılacak çalışmalar değerlendirildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir