• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
Yeşil Kartlı Hastalara VIP Odalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında Diyarbakır`a yapılan yatırımlar her geçen gün artarken, sunulan hizmetlerin kalitesi de arttı. Doğu ve Güneydoğu`daki 5 milyon insanın sağlık hizmeti aldığı Diyarbakır`da Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde yatan yeşil kartlı hastalar, VIP odalarda hizmet görüyor.

Çalışmalar 5 Ana Grup Üzerinde Yürütülüyor
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr Yusuf Yağmur, "T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 86000 metrekare alan üzerine yapılmış olan hastanemizin hizmete açılması için Şubat 2010 tarihinde başhekim olarak atandım. Hastanemizin inşaat süreci yeni tamamlanması nedeniyle temizliğinin yapılmadığı, biraz mobilya ve ameliyathane masa ve lambaları ve cerrahi el aletleri dışında donanımın olmadığını ve hastane yolunun asfaltlanmağını gördük. Personelsiz bir boş binanın tesliminden sonra yapacağımız çalışmaları tek tek değerlendirdik, öncelikli olarak bu problemleri çözmeye çalıştık ve kısa sürede eksiklikleri giderdik" dedi.

Çalışmalarını 5 ana grup üzerinde yürüttüklerini ifade eden Yağmur, Klinik çalışmalarında önemli mesafeler aldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti. Prof Dr Yağmur, "İki blok ve toplam 21 klinikten oluşan yataklı kısımlara yönelik kliniklerin bölümlere dağılımı yapıldı. Toplam 273 odada 546 yatak, hasta yemek masası, mini buzdolabı, LCD televizyon, klima, tuvalet ve banyo olacak şekilde tamamlandı. Ayrıca yoğun bakım üniteleri ile ayaktan tedavi üniteleri ile toplam 595 tedavi yatağı sağlanmıştır. Kliniklerde müdahale odası, hemşire ilaç hazırlama ünitesi donanımı için gerekli malzemeler temin edildi. Hastanenin gerekli tıbbi donanım ve personelin tamamlanmasıyla ilgili çalışmalara devam edilmesi sürecinde Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesi hastanemize entegre edilmiştir. Bu yapılanmayla 85 diyaliz hastasına hizmet verilmektedir. Aynı zamanda 17 periton diyalizi hastasına da hizmet verilmektedir. Ana binada Göğüs Hastalıkları Kliniğine hasta kabul edilmeye 07.07.2010 tarihinde başlanmıştır. Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosuna atanıp Devlet Hastanesinde hizmet veren branşlardaki doktor, personel ve ekipmanlar kademeli olarak Ana binaya taşınarak burada hizmet vermeye başlamıştır. Daha sonra diğer tüm klinikler kurulmuş şu an tüm ana branşlar ve yan dallarda hizmet vermektedir" diye konuştu.

Yeşil Kartlı Hastalara VIP Odalar
Prof Dr Yusuf Yağmur, sosyal güvence konusunda hasta ayrımı yapılmayan bir kurum olduklarını söyledi. Prof Dr Yağmur sözlerine şöyle devam etti: "Hastanemizde kurulan VIP odalarla herkese aynı ve eşit hizmet veriliyor. Yeşil kartlı hastalarımız da VIP odalarından yararlanıyor. VIP odalarda hastalarımız dışında refakatçi odaları da bulunuyor, bütün odalarımız tek ve çift kişilik olarak dizayn edilmiştir. Bizim için bütün hastalar aynıdır. Hizmet anlayışımızda asla vatandaş ayrımı yoktur. Amacımız bölgeye en kaliteli hizmeti sunmaktır. Bizler doktor olarak vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadan en kaliteli hizmeti sunmanın hesaplarını yapıyoruz. Yaptığımız yeniliklerle birlikte Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ni 5 yıldızlı otel gibi donattık. Artık hiçbir hastayı ileri merkezlere göndermek istemiyoruz tüm imkânlar mevcuttur eğer hastamızın ileri merkezlere gönderme ihtiyacı varsa gönderiyoruz yoksa tüm ameliyat ve tedavileri devasal hastanemizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır."

Güneydoğu`nun En Büyük Yoğun Bakım Ünitesi
Hastanelerinde toplam 44 yoğum bakım yatağı ile bölgenin en büyük yoğum bakım ünitesi kurduklarını anlatan Prof Dr Yusuf Yağmur, "Gerekli personel ve donanım sağlandıktan sonra 20.10.2010 tarihinden itibaren Anestezi ve Reanimasyon yoğun bakım ünitesine hasta kabul edilmeye başlanmıştır. Göğüs Cerrahisi, Beyin Cerrahi, Nöroloji, Genel Cerrahi yoğun bakım üniteleri ilgili branş hekimlerinin koordinatörlüğünde hizmet vermektedir. Şu an itibariyle bölgenin yetişkin yoğun bakım sorunu büyük ölçüde çözülmüştür. Kardiyoloji için koroner yoğun bakım ünitesi, kendi kliniği içerisinde 8 yataklı olacak şekilde yeniden yapıldı. Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım için standartlara uygun şekilde ameliyathane katında yarı steril alan içerisinde 8 yataklı ünite oluşturuldu. Mayıs 2011 ilk açık kalp ameliyatı ana binada yapıldı. Yine varis tedavisinde endovenöz lazer tedavisi başlandı. Koroner Anjiyografi ünitesi kuruldu. Odaların kurşun kaplaması yapıldı. Aynı ünite içerisinde anjiyografi sonrası hasta izlemi için 6 yataklı birim oluşturuldu. Yoğun bakım revizyon projeleri tamamlandı onarım sürecine girildi, böylece daha fazla yoğun bakım yatağı ile hizmet verecek olup kliniklere yapılana ara yoğun bakımlarla 150 yoğun bakım yatağı olacaktır" dedi.

Ameliyathaneler için teknik donanımı sağladıklarını ifade eden Prof Dr Yağmur Sözlerini şöyle tamamladı: "Sterilizasyon ünitesinin otoklav ve aletleri yerleştirilerek bölgenin en modern ünitesi haline getirilerek kullanıma hazır hale getirildi" diye konuştu.

Yanık Merkezi
Prof Dr Yağmur, 26 yataklı yanık merkezi yapmaya başladıklarını böylece 3-4 ay içinde için de tek kişilik yoğun bakımlar ve ameliyathanesi olan bölgenin en büyük yanık merkezinin 3. derece ciddi hastaları tedavi edeceğini belirtti.
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir