• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı`ndan 28 Şubat mağdurlarına müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-İhlasiye Medresesini ziyaret ettikten sonra Bitlis Müftülüğüne geçene Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Görmez, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Görmez gazetecilerin sorusu üzerine, hukuk çerçevesinde mevzuat imkânları dâhilinde 28 Şubat döneminde herhangi bir haksızlığa uğrayanların haksızlıklarının devam etmesine izin vermeyeceklerine vurguda bulundu.

İlke haber Ajansı Bitlis Temsilcisinin, ’28 Şubat sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam, müezzin ve farklı görevlerde çalışanlarına yönelik Kur’an eğitimi veriliyor gerekçesiyle gözaltına alınıp, ceza verilen 28 Şubat mağdurlarının tekrar göreve dönmeleri için bir çalışmanız var mı? Sorusuna Görmez, “Bütün kurumlarda hiçbir mağdurun kalmaması için ayrıca çalışan bir kurumuz.” Yanıtını verdikten sonra, “ Hukuk çerçevesinde mevzuat imkânları dâhilinde o dönemde herhangi bir haksızlığa uğrayan arkadaşların haksızlıklarının devam etmesine izin vermeyeceğiz. Ama mevzuat sorunları var. Bunu en kısa zamanda aşmak için çalışmalarımız sürüyor. Bunu yollarını arıyoruz. Daha önceden haksızlığa uğrayan arkadaşlarımız için çalışmalarımız oldu. Büyük oranda bunu çözdük. Ancak mevzuat gereği yardımcı olmadığımız hala arkadaşlarımız var. Bunlar içinde yoğun çaba içindeyiz.”dedi.

Yeni yasal düzenlemeyle Diyanet İşleri Başkanlığının direkt Başbakanlığa bağlanmasını nasıl görüyorsunuz? Özerk bir diyanetin olması daha uygun olur mu? Sorusuna ise Görmez, “Bu düzenleme daha özerk bir diyanet olma yolunda yapılmış önemli bir adımdır. Bu düzenleme aslında milletimizin kalbindeki ve dünyadaki yerine nispeten uygun bir düzenlemedir. Ama inşallah ifade ettiğim gibi yakın gelecekte daha özerk bir diyanetin oluşması, vakıfların diyanetle birleşmesi dini, ilmi ve idari bakımdan kamu tüzel kişiliğe sahip bir diyanete doğru gidiyoruz. Bizimde her zaman seslendirdiğimiz hususlardan birisidir bu.” Şeklinde cevap verdi.

Daha sonra İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmeze, Bitlisin tarihini ve önemli şahsiyetlerini simgeleyen bir tablo hediye edildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir