• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
HÜDA-PAR'dan Ortadoğu Expo Fuar Merkezi'ne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan '5. Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı' ile birlikte eş zamanlı düzenlenen '1. Belediye İhtiyaçları ve Kent Mobilyaları Fuarı'nı dolaşan HÜDA-PARlılar stantları tek tek dolaştı.


HÜDA PAR  heyeti, 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında açık olan Ortadoğu Expo Fuarı’nda stant açan 72 firmayı tek tek dolaşarak çalışmaları hakkında bilgi aldı.


“Bir fuar alanının olmaması ciddi bir eksiklikti”


Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’ni ziyaret eden HÜDA-PAR heyeti  adına bir açıklama yapan HÜDA-PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, “Bizler Hür Dava Partisi İl Başkanlığı olarak, Van’ımızda bu yıl bir anlamda 5’ncisi düzenlenen fuara bir katılım sağladık. Fuara katılımımızda ki amacımız, halkımıza bir şekilde destek sağlayacak, ekonomisine canlılık kazandıracak, ekonomisini harekete geçirecek böylesi bir fuara katkıda bulunmak,  kendi tabanımızın, halkımızın bu fuara ilgisini çekmektir. Aynı zamanda esnaflarımıza bir hayırlı olsun demekti. Esnaflarımızı dolaştık. Esnaflarımız da genelde yer itibariyle bir memnuniyet var. Geçen yıllarda yapılan fuarlarda, bir fuar alanının olmaması ciddi bir eksiklikti. Önceki yıllarda da esnaflarımızı ziyaret ettiğimiz zaman, bu eksiklikleri dile getirdik. Fakat bu yıl gezdik, gördük hakikatten çok güzel bir fuar alanı yapılmış.” şeklinde konuştu.


“Fuar ilgisiz bir şekilde ne yazık ki ziyaretçilerini bekliyor”

Van’a güzel bir fuar merkezinin kazandırılmasına rağmen bu yıl da halkın bu fuara ilgi göstermediğini belirten Sayğın, “Bugün fuarın 2’nci günü fakat halk tarafından herhangi bir ilgi yok. Halk ciddi bir ilgi göstermiş değil. Van ilinde ciddi üretici firmalarımız var. Çok ciddi yatırımlar yapan iş adamlarımız var. Ciddi bayiliklerimiz var, ciddi esnaflarımız var. Bunların tamamının burada yer almasına rağmen, halkın ilgi göstermesinden ziyade halkı harekete geçirecek, iş adamlarını harekete geçirecek, çevre illeri buraya getirecek gerek valilik düzeyinde, gerek büyükşehir belediye düzeyince, ilçe belediye düzeyinde, hükümet kanadından milletvekilleri ve diğer HDP milletvekilleri ne yazık ki buraya ilgi göstermemişlerdir. Bu fuar ilgisiz bir şekilde ne yazık ki ziyaretçilerini beklemektedir. Bu hakikatten işin üzücü tarafıdır. Buna her kesimden, her taraftan bir tür etkinliklere katkıda bulunmak gerekiyor. Bu tür etkinlikler vasıtasıyla Van’ınımızın depremden bu yana durmuş olan ekonomisine bir canlılık kazandırmak gerekir. Destek sunmak lazım, fakat bugün esnaflarımızın tamamı az önce bahs ettiğim hususlardan dolayı şikayetçiydiler. Daha iki gün var. Bu iki günlük süreç içerisinde biz tekrardan bütün Van’ın katmanlarını, bütün STK’ları, bütün partileri, yöneticileri fuara destek sunmaya çağırıyoruz. Halkımızı da buraya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.   (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir