• DOLAR 34.272
  • EURO 37.438
  • ALTIN 2918.231
  • ...
`Festivaller Gençliği Köleleştirme Hareketidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Bir içecek firmasının Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da gençlik festivali adı altında düzenleyeceği etkinliğe tepkiler gelmeye devam ediyor. Festivalle ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şanlıurfalılar, festivale tepki gösterdi.

Bu tür festivallerin gençliğe yönelik bir sabotaj olduğunu belirten Av. Emin Güneş, “Aslında buna sivil toplumdan çok devletin de el atması lazım çünkü bu gençliğimize yönelik bir sabotajdır. Bu sıradan bir ticari etkinlik değildir. Yani bu festivaller bize yönelik Kurtuluş Savaşından itibaren Osmanlı toprakları üzerinden sürdürülen işgalin bir parçasıdır. Müslüman gençliği inancından akidesinden duygularından değerlerinden yozlaştırıp köleleştirme hareketidir.” diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin toplumun manevi yapısını bozmak için bilinçli olarak düzenlendiğini dile getiren kanaat önderi Cemal Çınar, “İsrail ile Filistin’deki yapılan savaşların yaraları daha sarılmamışken, yıkılan evler hala yıkık iken böyle bir zamanda bu festivalin yapılması kabul edilemez.” dedi.

Halkın tepkisini dile getirdiğini söyleyen Çınar, hükümet bazında yetkili mercilerin de bu işe ciddi anlamda el atıp İsrail finansmanını oluşturan bütün firmaların en azından halkın tepkisini gerekçe göstererek bu gibi festivallerin durdurması gerektiğini ifade etti.

Halkı Müslüman olan bir ülkede yapılan bu tür etkinliklerin doğru olmadığını ifade eden İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, herkesin imkânı nispetince meşru daire içerisinde tepkisini ortaya koyup bu rezaletlerin önüne geçmesi gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir