• DOLAR 34.242
  • EURO 37.395
  • ALTIN 2917.65
  • ...
137 aileye 'Merhamet Eli' uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl’de yaptığı hayırlı hizmetleriyle adını duyuran Umut Kervanı Platformu’na üye derneklerden Merhamet Eli Derneği, Ağustos ayında yaptığı çalışmalarla ilgili yazı bir açıklama yaptı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Merhamet Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, Ağustos ayında 137 mağdur ve yardıma muhtaç aileye yardım ettiklerini belirterek, “12 aileye nakit karşılığı 712 TL değerinde olan gıda yardımında bulunduk. 116 aileye nakit karşılığı 6 bin156 TL olan kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. 9 aileye ise nakit 2 bin TL yardımında bulunduk. Toplamda bu 137 aileye 8 bin 868.TL tutarında yardımda bulunduk” istatistiği rakamlar verdi.

Yardım faaliyetlerine devam edeceklerini ifade eden Demir, her ayda olduğu gibi Ağustos ayında da Merhamet Eli Derneği olarak, muhtaç olan ailelere yardım elini uzatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bundan sonra da hayırlı çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Demir daha sonra, ‘Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe iyilik mertebesine eremezsiniz. Her ne infak ederseniz, hiç şüphesiz Allah onu bilir’ ayetini hatırlatarak, “Ayette de belirtildiği gibi Rabbimiz kendi rızası için infak etmedikçe iyiliğe erişemeyeceğimizi açık bir şekilde beyan etmektedir. İnsanları gerçek anlamda iyiliğe ulaştıracak olan en temel ahlak özelliklerinden biri fedakârlıktır. Gerçek anlamda fedakârlık; insanın Allah rızası için değer verdiği şeylerden hiç düşünmeden ve seve seve feragat edebilmesidir. Sonsuz güç sahibi Yüce Rabbimiz için gerektiğinde her türlü zorluk ve sıkıntıyı göze alabilmesi, bu konuda elinden gelenin en fazlasını yapabilecek şevk, azim ve iradeyi kendisinde bulabilmesidir. Kendi menfaatleriyle, Allah rızası arasında seçim yapması gerektiğinde kendi çıkarlarından vazgeçebilmesi, bu uğurda maddi manevi her türlü özveride bulunabilmesidir. Rabbim siz hayırseverlerin vermiş olduğu ve bundan sonra vereceğini kendi dergâhında kabul buyursun. Merhamet Eli Derneği olarak amacımız;  ihtiyaçlarını karşılayamayan muhtaç ailelere azda olsa ihtiyaçlarını gidermede yardımcı olmak ve o yoksulların sıkıntılarını paylaşmaktır.” İfadelerine yer verdi.

Demir son olarak, “Siz hayırseverlerle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında bu bağı kurmak bir köprü olmak bizi de ziyadesiyle sevindirecektir” diyerek yardımseverlere çağrıda bulundu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir