• DOLAR 34.239
  • EURO 37.318
  • ALTIN 2933.315
  • ...
Türkiye'de tedavi gören Gazzeliler Filistin'e döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - İsrail’in saldırılarında yaralanan Gazzelilerden tedavileri tamamlananlar evlerine dönmeye başladı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri tamamlanarak taburcu edilen 4’ü çocuk 6 Gazzeli, refakatçileriyle birlikte ülkelerine döndü. 

Tel-Aviv’e gitmek istemeyen Gazzeliler kendi istekleri üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan Mısır uçağıyla Kahire’ye uğurlandı. 

Çiçeklerle uğurlanan Gazzeliler Kahire’den Gazze’ye geçiş yapacak.

Sağlık Bakanlığı'nca ambulans uçaklarla Filistin'den getirilen 72 Gazzeli yaralının Ankara, İstanbul ve Afyon'daki hastanelerde tedavilerine ise devam ediliyor.

Ankara'da 8 ayrı hastanede tedavi gören 29 yaralının genel durumunun iyi olduğu belirtilirken tedavileri tamamlanan 5 Gazzelinin edildiği, refakatçileriyle birlikte misafirhanelerde ağırlandığı kaydedildi.

İstanbul'da da, 2 ayrı hastanede 22 yaralının tedavisi devam ediyor. Tedavisi tamamlanan 8 Gazzelinin taburcu edildiği, 6’sının ülkelerine uğurlandığı, 2’sinin ise Gazzeliler için hastane yakınında kiralanan dairede misafir edildiği belirtildi.



Afyon Devlet Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören 21 yaralının genel durumunun ise iyi olduğu bildirildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir