• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
İBB`den Kaza İle İlgil Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Sabah saatlerinde Avcılar`da E-5 karayolu üzerinde seyir halindeki tankerin çarpması sonucu çöken üst geçit ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’den açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İlk ihbarın alınmasıyla birlikte İstanbul İtfaiyesi Avcılar Grubu ilk etapta 31 personel, 10 araçla 10.04`de olaya müdahale etti. 112 ambulansları bölgeye sevk edildi. Kazanın büyük ve E-5 karayolu üzerinde olması nedeniyle kriz masası kuruldu” denildi.

Kaza yerine kısa sürede İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne ait 800 personelin müdahalede bulunduğunun belirtildiği açıklamada, “Olay bilgilerinin Komuta Merkezine kısa sürede ulaşması üzerine İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İETT,  İSFALT A.Ş. ekipleri en üst düzeyde bölgeye sevk edildi. Kısa süre içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dâhil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı. İlk etapta çelik köprünün altında kalan minibüsteki vatandaşın kurtarılma çalışmaları yürütüldü. Tüm ekipler en kısa sürede enkazı kaldırarak trafiği açmak için çalıştı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yoğun çalışmalar sonucu saat 15.30`da önce yan yollar, daha sonra E-5`in bir bölümünün kısmen trafiğe açıldığı, enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yolun saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldığı belirtildi.

Açıklamanın sonunda, olayın oluş şekli ve nedenleri bilirkişi ve Cumhuriyet Savcılığı`nın soruşturmasından sonra netlik kazanacağı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir