• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Van'da 30 kilo eroin ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’ın Kurubaş mevkiinde oluşturulan uygulama noktasında, durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan aramada, aracın şoför mahallinin üst kısmında bulunan bölmedeki kutu içerisinde  30 kilo 797 gram eroin maddesinin ele geçirildiği belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Büro Amirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada , “Uyuşturucu veya uyarıcı madde kaçakçılığı yapan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik olarak yapılan çalışmalarda 24.08.2014 tarihinde ilimiz Kurubaş mevkiinde ekiplerimizce oluşturulan uygulama noktasında, durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan aramada, aracın şoför mahallinin üst kısmında bulunan bölmedeki kutu içerisinde  30 kilo 797 gram, eroin maddesi ele geçirilmiştir.”denildi.

Olayla ilgili olarak 3 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, “Gözaltına alınan şahıslardan 2'si çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.”bilgisine yer verildi.

Başka bir operasyonda ise çeşitli hap ve şurupların ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “26.08.2014 tarihinde ilimiz merkezinde bulunan bir iş yerinde yapılan aramada, 251 adet Methadone ibareli hap ve şurup, satışı yeşil reçeteye tabii bulunan 172 adet Diazepam ibareli hap ile 2 adet üzerinde hiçbir ibare bulunmayan şurup ele geçirilmiştir. Ele geçirilen maddelerle ilgili olarak yakalanarak gözaltına alınan yabancı uyruklu 1 şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.” ifadelerine yer verildi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir