• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa’daki bebe ve çocuk hazır giyim sektörünün uluslararası anlamda rekabetini artırmak için BEKSİAD ile birlikte Ur-Ge başvurusunda bulunacak.

BTSO öncülüğünde, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) işbirliğiyle sektörün rekabetini güçlendirmek için Ur-Ge (Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi) başvurusu yapılacak. Ekonomi Bakanlığına yapılacak Ur-Ge başvurusu öncesinde Oda hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte süreci değerlendirdi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kuş’un da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Burkay, proje kapsamında sektörün ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık, yurt dışı pazarlama, istihdam ve bireysel danışmanlık konusunda desteğin verileceğini söyledi. Başkan Burkay, Ur-Ge başvurusunun kabul edilmesi durumunda devletin yüzde 75’e varan desteklerde bulunduğunu vurguladı.

“Herkesin üzerine düşeni yapması gerek”
BTSO olarak sadece kamu kurumları ile değil, sivil toplum örgütleri ile işbirliğine ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Burkay, “Ortak akıl hareketi, şehirlerin ve ekonomilerinin geleceği açısından olmazsa olmazdır. Kamu kurumlarının yanı sıra toplumun tüm dinamiklerini harekete geçirmeliyiz. Bu açıdan BEKSİAD ile yapılan bu işbirliğini önemsiyorum. Bursa, bebe çocuk hazır giyim sektörünün kalbinin attığı bir şehirdir. Böyle önemli bir sektörün sadece ulusal anlamda değil, uluslararası anlamda rekabetini güçlendirmeliyiz. BEKSİAD ile birlikte yapacağımız Ur-Ge başvurusu, bebe çocuk hazır giyim mevcut potansiyelini artıracaktır. Devlet Ur-Ge yatırımları ile yüzde 75’e varan desteklerde bulunuyor. Bu kazanımlardan sektörün faydalanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerek.” dedi.

“Dünyada söz sahibi olmak istiyoruz”
Türkiye’nin en önemli ticaret ve sanayi odalarından olan BTSO ile yapılacak işbirliğinin sektörün geleceğini ve yol haritasını belirleyeceğini anlatan BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, “Bebe çocuk hazır giyim sektörü artık kabuğunu kırıyor. Uluslararası anlamda rekabet edebilir hale gelmek istiyoruz. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da bu alanda söz sahibi olmak istiyoruz. Sektörümüze destek veren BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederiz.” diye konuştu.   (Sezer Özer - İLKHA)