• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
Filistinli mahkum unutuldu mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 2007 yılında  Lefkoşa –İstanbul seferini yapan Atlas Jet uçağını kaçırdığı iddiasıyla  yakalanıp sorgulandıktan sonra tutuklanarak İzmir 1 Nolu F tipi cezaevinde  konulan Filistin asıllı Mumin Abdulaziz Cuma Telkh’in yakınları, cezaevi koşullarının olumsuzluğu ve Telikh`e uygulanan kötü muamelenin bir an önce son bulmasını istedi.
 
Mahkum Cuma Telkh’in yakınları cezaevi koşullarında Abdulaziz Cuma Telkh`e yönelik fiziki ve psikolojik işkencelerin boyutunu anlattı:
 
"İzmir 1 Nolu F tipi cezaevinde tutulan Filistin asıllı Mumin Abdulaziz Cuma Telkh, kendisi hakkında verilen haksız cezayı, uygulanan zulmü, işkenceyi duyurmak için ve zehirlenme olasılığı nedeniyle 6 aydır açlık grevindedir. Açlık grevi yüzünden, 96 kilodan 60 kiloya düşmüştür. Yaşadığı bu durumdan dolayı artık hareket edemiyor ve ölümün eşiğine geldi.
 
Yetkililerin bu duruma sessiz kalması bir yana,  konuyla ilgili haber ve duyuru yapılmasını önlemek için yayın organlarına baskı yapılıyor. Filistinli olduğu için sahipsiz sanılan Cuma Telkh’in durumunun, oldukça kötü olduğunu biliyoruz. İşkence görüp 96 kilodan 60 kiloya düşen bu kardeşimiz için, sessiz ve duyarsız kalmayıp kendisine uygulanan bu durum için herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Yıllardır tek kişilik hücrede tek başına kalan Cuma Telkh, başka ülkeye gitmek için Adalet Bakanlığına defalarca müracaat etmesine rağmen bir cevap da alamamış.
 
Ayrıca ülkesine geri dönmek isteyen Filistinli Abdulaziz Cuma Telkh`in, kendisiyle görüşmek isteyen yakınlarına cezaevi yönetimi tarafından izin verilmiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir