• DOLAR 34.237
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2871.965
  • ...
"Yargı bugün baskı ve kuşatma altındadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’da 2014 - 2015 Adli Yılı düzenlenen törenle açıldı. Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, 2014-2015 Adli Yılının açılış töreninde, tüm iktidarların ve güç odaklarının yargıya müdahil olmak istediklerini iddia etti.

Tüm iktidarların ve güç odakların yargıya müdahil olmak istediğini ifade eden Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz,. bu nedenle yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını korumanın kolay bir iş olmadığını söyledi.

2014 - 2015 Adli Yılı’nın açılışında Bursa töreninde konuşan Bursa Barosu Başkanı Demiröz,  son dönemde yaşanan olayların yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruma noktasında kaygı uyandırdığını ifade ederek, “Ne yazık ki, iktidar güçleri siyasal planlarını yargı üzerinden gerçekleştirmek sevdasından bir türlü vazgeçmiyorlar. Bugün yargı, hiçbir zaman olmadığı kadar baskı ve kuşatma altındadır. Kuşkusuz ki savunma, yargının eşit kurucu unsurudur. Türkiye Barolar Birliği Başkanı ise, savunmayı en üst düzeyde temsil eden kişidir. Bir siyasal güç temsilcisinin birlik başkanının adli yıl açılışına davet edilmesine karşı çıkması düşündürücüdür. Yargıtay başkanımızın bu müdahaleyi reddetmek yerine başkanlar kurulunda tartışmaya açması çok daha düşündürücüdür. Davet için verilen karar ise, oy çokluğu ile alınmış olmasına rağmen beklenen ve doğru bir karardır. Ne var ki, bu durumun saygıyla karşılanması gerekirken yapılanı kendisine saygısızlık addedip, talebi yerine getirilmedi diye Yargıtay’ı suçlamak çok daha vahimdir.” dedi.

Yargı itibarsızlaştırılıyor…

Bu yaklaşım türünün yargıyı töhmet altında bıraktığını savunan Demiröz, “Bu ve benzeri gelişmelerin yargıyı itibarsızlaştırdığı ve yargıya olan güveni azalttığı bir gerçektir. Bu konuda tek güvencemiz, siyasal iktidarın taleplerine göre değil, hakkın ve hukukun gereklerine göre karar verecek olan savcı ve hâkimlerimizdir. Bizlerin tek isteği, tarafsız ve bağımsız yargının yanı sıra, herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir Türkiye’dir. İdarenin yargıyı denetlemeye kalkıştığı değil, yargının idareyi denetlediği ve siyasal güçlerin yargının üzerinden ellerini çektiği adli yıllar dileğiyle yeni adli yılımız kutlu olsun” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’ın da hazır bulunduğu 2014-2015 Adli Yılı açılışı töreninde, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin ile Bursa Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Kenan Yumuşak’ da birer konuşma yaptılar. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir