• DOLAR 34.273
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2900.604
  • ...
Bakan Eker Karataş'ta 'Vira bismillah' dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Karataş ilçesinde düzenlenen 2014–2015 balık av sezonu açılış programına katıldı. ‘Vira bismillah’ diyerek balık av sezonunun hayırlı olmasını diledi.


Her yıl 31 Ağustos'u 1 Eylül'e bağlayan gecede balıkçıların, Vira Bismillah diyerek tekneleriyle denize açıldığını belirten Bakan Eker, “Balıkçılığı daha iyi bir noktaya taşımak, denizleri, denizdeki kaynakları doğru kullanıp korumak için bir takım politikalar uyguladık. Denizdeki balıklar elbette ki avlanacak. Ama biz bu kaynağı bugün kurutursak, bugünkü balıkçılarımızın yarın çocukları avlanacak balık bulamayacaklar. Onun için kaynaklarımızı kullanırken aynı zamanda korumamız gerekiyor.” dedi.


Kültür balıkçılığının 240 bin tona ulaştığını kaydeden Bakan Eker, “Bizim hükümetimiz kültür balıkçılığını destekleme kapsamına aldı. Ondan önce destekleme yoktu. Kültür balıkçılığını destekleme kapsamına aldık daha sonra kültür balıkçılığı üretimi 60 bin tondan yaklaşık 240 bin tona çıktı. Yani 4 kat artırdık. Hem alabalıkta iç sularda, hem denizdeki kültür balıkçılığında. Kültür balıkçılığı yapan üreticiye bugüne kadar 950 milyon lira destek verdik. Hem kendimiz tüketiyor, hem dışarıya ihraç ediyoruz. Bizim balık ihracatımız yaklaşık 600 milyon dolar. Geçen sene Türkiye, 600 milyon dolarlık balık ihraç etti.”şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir