• DOLAR 34.537
  • EURO 36.641
  • ALTIN 2926.68
  • ...
Havaların sıcak gitmesi dondurmacılara yaradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi en çok dondurmacıların işine yaradı. Havaların sıcak geçmesinden dolayı dondurma imalatçıları vatandaşları açıkta satılan dondurmalara karşı uyardı.

Türkiye’de özellikle yaz aylarında tüketilen dondurma Güneydoğu ve çevresinde havaların sıcak seyretmesiyle esnafın yüzünü güldürüyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Gaziantep’te dondurma ustaları, vatandaşları açıkta satılan dondurmalara karşı uyarırken, dondurma satışlarından memnun olduklarını belirtti.

Geçen yıla göre satışlarının çok daha iyi gittiğini belirten Mehmet Şirinler, “Malumunuz bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi vatandaşı soğuk yiyecek ve içeceklere yöneltti. Dolayısıyla bizim dondurma satışlarımızda da artışlar söz konusu. Tabi biz dondurmacılar ancak yaz aylarında tüketilen dondurma işletmecisi olduğumuzdan, yaz aylarında satışların bu şekilde iyi olması bizleri sevindirmektedir. Tabi bu yıl satışlarımız geçen yıla göre çok daha iyi geçiyor. Bu yönüyle satışlar yüzümüzü güldürüyor.” diye konuştu.

Hazır olarak satılan dondurmaların satışlarını etkilediğini belirten Şirinler, “Daha önceleri sadece açık hazırlanan dondurmalar satılıyordu. Fakat son yıllarda paketlerde üretilen dondurmaların sayısında artış başladı. Böyle olunca dondurma sadece dondurmacılardan ziyade, farklı işletmelerde de satılmaya başlandı. Örneğin AVM’ler’de ve benzeri alanlarda da dondurma satışları başlayınca, ister istemez bizim işlerimize de yansıdı. Fakat her ne kadar bu şekilde olsa da pakette satılan dondurmalar açıkta hazırlanan dondurmaların yerini almıyor.” dedi.

Açıkta satılan dondurmalarda dikkat edilmesi gereken bazı hususların olduğuna dikkat çeken Şirinler, “Açıkta satılan dondurma tüketiyorsanız, bazı hususlara da dikkat etmeniz gerekir. Özellikle süt tozu ile hazırlanan dondurmalara dikkat edilmelidir. Açık alanlarda satılan dondurmalara rağbet edilmemelidir. Toplu halde, fabrikasyon usulü üretilen dondurmaların yapımında kullanılan malzemelere bakıldığında, dondurmanın yapımında süt veya süt tozunun yanı sıra, şeker, glikoz şurubu gibi tatlılık verici maddeleri de kullanılmaktadır. Bundan dolayı vatandaşlarımız dondurma alırken, tükettikleri dondurmanın içinde sütten daha çok, süt tozu var ise, bu tür dondurmalar tüketilmemelidir. Dondurma alırken gelişigüzel yerlerden ve ucuz diye almaktansa, belli ve markalı yerlerden kaliteli ve iyi dondurma almak daha iyidir.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir