• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
`Atama ve görevlendirmelerde adalet ve liyakat esas olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, ‘Milli Eğitim Bakanlığı`na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik’ kapsamında okul ve kurum müdürlerinin atanmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaparak, atama ve görevlendirmelerde adalet ve liyakatın esas alınması gerektiğini ifade etti.

Argünağa yaptığı açıklamasında, “10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Milli Eğitim Bakanlığı`na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik’ kapsamında mevcut okul ve kurum müdürlerinden 75 ve üzeri puan alan okul ve kurum müdürlerinin listesini yayınladı. Okul müdürlerinin pedagojik kritelerlere dayalı olarak elenip-elenmemeleri gerekirken, hem yayınlanan listede hem de kamuoyundaki tepki ve algılardan, yapılan uygulamanın adil olmadığını gözlemliyoruz. Görevden alınan çoğu okul müdürlerinin adalet ve liyakat kriterleri baz alınmadan ve “sendikal kimlik” baz alınarak elendiklerini düşünüyoruz.” dedi.

Argünağa, “Milli Eğitim Müdürlüğü; son tahlilde bir kamu kurumu olarak farklı düşünce, farklı sendikal kimlik veya farklı siyasal kimliğe sahip insanlarla birlikte pedagojik kriterlere göre bir arada çalışma kültürünü oluşturması ve bu nitelikteki insanların deneyimlerinden/başarılarından yararlanmaları gerekirken adeta tasfiyeyi andıran bir mantıkla hareket etmesini doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Batman Valisi’nin bu işe el atmasını bekliyoruz”

Başvurulması gereken yolun liyakat, adalet, hukuk ve vicdan kriterleri olduğunu belirten Argünağa, “Yıllarını eğitime adamış okul yöneticilerinin itibarsızlaştırılması anlamına gelen uygulamayı yanlış buluyoruz. Mazlum-Der olarak; eğitimde gerginliğe, karşıtlığa, hasımlığa ve ötekileştirmeye dönüşme potansiyeli taşıyan son okul müdürlerinin görevden alınması uygulaması ile ilgili olarak Batman Valisinin meseleye el atmasını bekliyoruz.” dedi.

Argünağa son olarak, “Görevden alınan okul müdürlerinin liyakata, adalete ve pedagojik kriterlere göre elenip elenmediklerini bir inceleme ve soruşturma ile belirlemesini ve bu çalışma sonucuna kadar görevden alınan müdürlerinin görevlerini sürdürmelerini sağlamalarını yani bu konuda varsa yetkisini kullanarak, bir tür “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararının yürütmesini bekletmesini / durdurmasını” talep ediyor, yapacağı inceleme ve soruşturma sonucuna göre hareket etmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir