• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Muş Lahanası tezgâhlardaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta lahana sezonu başladı. Yeni yetişmeye başlayan lahanalar tarlalardan esnafın tezgâhına inmeye başladı. Şimdilik durumdan memnun olduklarını söyleyen çiftçi geçim sıkıntısından dert yandı.

Lahanasıyla meşhur olan Muş’un Bağlar (Çıriş) köyünde lahana yetiştiriciliği yapan Heybet Şahin, bu yıl ürünün iyi olduğunu söyledi. Büyük sıkıntılar içerisinde çiftçilik yaptıklarını ifade eden Şahin, geçim sıkıntısından dert yandı.

Heybet Şahin, “Ben Muş’ta oturuyorum. Bu tarlayı kiraladım. Benim çalışan çocuğum da yok. İşçilerle işimizi yapıyoruz. 2 bin TL tarlanın kirasına veriyorum. Bin TL ise tarlayı sürme parası verdim. Bu tarlaya yaptığım tüm masrafı hesaplayacak olursak, toplam 10 bin TL masrafım oluyor. Tarlamıza yaptığımız masraflarımızı çıkardığımızda sattığımız lahanadan ancak Kış’ı çıkarabileceğimiz çok az bir kar kalıyor. Tabi bazı seneler hastalık vs başka nedenlerden dolayı meydana gelen zararlarımızı da hiç hesaplamıyoruz. Onları da hesaplayacak olursak eğer artık sonucu siz düşünün” diye konuştu.

Başka yerlerden Muş’a lahananın gelmemesinin sevindirici olduğunu kaydeden Şahin, buna rağmen fazla kazanamadıklarını söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir