• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Adana`da `Gazze Resim Sergisi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Gökkuşağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazze’de yaşanan yıkımı gündemde tutmak ve toplumda farkındalık oluşturmak adına merkez Seyhan ilçesi 5 Ocak Meydanı’nda bir resim sergisi açtı.

Gazze’de yaşananların fotoğraflar ve karikatürlerle görselleştirildiği sergide, ayrıca broşürler dağıtılarak savaşın tarihçesi ve Gazze’nin geçmişten bu yana yaşadığı zulümler hakkında bilgiler verildi.

Resim sergisini açan Gökkuşağı Derneği yöneticisi Emine Polatkaya, Eylül ayının 15’ine kadar sürdürecekleri sergiyle, İsrail’in Gazze’ye yönelik zulmünü ve savaş esnasında yaşanan katliamları Adana halkına unutturmayacaklarını belirtti.

“Ateşkesin kalıcı olduğunu düşünmüyoruz”

Hamas ve Gazze halkının İsrail’e güvenmediğini dile getiren Polatkaya, “Tıpkı Gazzeli kardeşlerimiz gibi bizlerde İsrail’e güvenmiyoruz, ve bu ateşkesin kalıcı bir barış olacağına inanmıyoruz.” dedi.

Ateşkesin İsrail’in vakit kazanma çabası olduğunu ileri süren Polatkaya, bombardımanın durmasıyla adeta uykuya dalan İslam ümmetini iyi tanıyan İsrail’in, ateşkes süresince hazırlıklarını yapıp ileride daha büyük katliamlara imza atacağını düşündüklerini kaydetti.

Gazze’de yaşanan zulmün bilinçaltına itilmeye çalışıldığını ifade eden Polatkaya daha sonra, “Geçmişten bu yana hep böyle oldu. İsrail hiç sözünde durmadı ve abluka yılardır onlarca anlaşmaya rağmen kalkmadı. Gazze, neredeyse 2 yılda büyük katliamlara maruz kaldı.” şeklinde konuştu.

Polatkaya son olarak, resim sergisinde Gazze ve Kudüs’ün özgürlüğü için imza kampanyası başlattıklarını ve serginin 15 Eylül’e kadar açık kalacağını ifade ederek, “Bizler Adanalı Müslümanlar olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bütün Adanalıları resim sergimize bekliyoruz.” İfadelerini kaydetti. Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir